25 Şubat 2011 Cuma

Yüksek yargıya yeni atamalar


Yargıtay ve Danıştay’a yeni daire kurulması ve üye seçilmesine ilişkin yasayı CHP Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanırken, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) dün seçimi jet hızıyla tamamladı. HSYK, Yargıtay’a 160, Danıştay’a da 51 üye seçti.
Antalya Hakimi Ali Çolak,Bilal Köseoğlu, Cumhuriyet Savcısı Bilal Murat Ferat Yargıtay üyeliğine seçildiler. İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Eğerci ve B.İ.M üyesi Muammer Arseven ise Danıştay üyesi oldu.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılmadığı seçim 5 bini aşkın hâkim ve savcı arasından iki turlu olarak yapıldı. İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder’i HSYK’nın üye seçmesi dikkat çekti. Yargıtay ve Danıştay’a üye seçilenler arasında YARSAV üyesi hâkim ve savcılar da bulunduğu belirtildi. YARSAV Yönetim Kurul Üyesi Ramazan Bayrak Yargıtay üyesi, YARSAV Yönetim Kurulu üyesi Oktay Aydın ise Danıştay üyesi seçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili İbrahim Özyurt da Yargıtay üyeliğine seçildi. Dün gece HSYK’nın internet sitesinden yayınlanan listelere göre Yargıtay ve Danıştay’a üye seçilen bazı isimler şöyle:

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CNR Fuarcılık arasındaki fuar salonlarının tahliyesine ilişkin davalarda rüşvet alındığı iddiasıyla Yargıtay 6’ncı Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Hasan Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması kararıyla sonuçlanan yargıda rüşvet soruşturmasını yürüten HSYK Müfettişi Halit Kıvrıl Yargıtay üyesi seçildi.

Kozmik aramayı yapan hâkim
Devlet sırrı niteliğindeki evrakların saklandığı ileri sürülen Özel Harp Dairesi’ne (ÖHD) bağlı Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki kozmik odalarda arama yapan Hâkim Kadir Kayan da Yargıtay üyesi oldu. Balyoz tahliyelerini reddeden, Albay Dursun Çiçek’i ikinci tutuklama kararını veren İstanbul Hâkimi İdris Asan da Yargıtay’a üye seçilenler arasında yeraldı. Şemdinli davasının görüldüğü Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan ve eski HSYK’nın Bakırköy hâkimliğine atadığı İlhan Kaya da Yargıtay üyesi oldu.Antalya Hakimi Ali Çolak,Bilal Köseoğlu, Cumhuriyet Savcısı Bilal Murat Ferat Yargıtay üyeliğine seçildiler.İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Eğerci B.İ.M üyesi Muammer Arseven ise Danıştay üyesi oldu.

http://www.akdenizhaberci.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder