24 Mayıs 2013 Cuma

BAŞKAN IŞIKHAN’DAN SUBAŞI CADDESİ TEPKİSİ

Ak Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı, Hasan Subaşı Caddesi’nde devam eden çalışmaların tamamlanamamasına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, "7 ayda bunun gibi 10 tane yer biterdi" dedi.
 Büyükşehir Belediyesi’nin ’Kenti Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz’ sloganıyla Hasan Subaşı Caddesi’nde yürüttüğü çalışmaların tamamlanamamasına Ak Parti tepki gösterdi. Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan ve beraberindekiler, cadde boyunca yürüyerek çalışmaları inceledi. Daha sonra bir açıklama yapan İlçe Başkanı Işıkhan, 400 metrelik yol çalışmasının 7 aydır tamamlanamadığını söyledi. Bisiklet yolun’da park etmiş araçlar Bu sürede pek çok çalışmanın bitirilebileceğini ifade eden Işıkhan, "Burada esnafın mağduriyeti var. 7 ayda bunun gibi 10 tane yer biterdi. Ayrıca burası bisiklet yolu olarak belirtilmiş,


 bisiklet yolunda araçlar park etmiş 

durumda. Herhalde dünyanın en kısa bisiklet yoludur. 400 metrelik bir bisiklet yolu hangi amaçla, hangi mantıkla yapıldı bu da anlaşılmıyor. Bitmediği gibi bitse de sıkıntılı bir yol" dedi.

Yapboz tahtası gibi 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın ’halkın kullanımı için prestij yol, caddeler yapıyoruz’ şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Abdullah Işıkhan, şöyle konuştu: "Ama durum ortada. Kaldırım bildiğimiz kaldırım. Burada bisiklet yolu diye geniş bir yol yapılmış. Geliş gidişli herhalde bu bisiklet yolu. Yolda trafik sıkıntılı, kullanışlı değil. Artı zamanında bitmeyen bir yol. Yol sık sık yapboz tahtası gibi yapılıyor, bozuluyor, tekrar kazılıyor. 7 ay da onun için sürüyordur." "Planınız programınız olsa bu yol herhalde bitmesi gereken 120 günde biterdi. Aldığımız duyumlara göre, belediye işçileri burayı tamamlamaya çalışıyormuş. Yarına mı yetiştirilmeye çalışılıyor, Kılıçdaroğlu gelecek. Genel başkanları mı önemli, buradaki esnaf mı önemli, buranın bitmesi mi önemli bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." 

Cadde esnafının tepkisi


 “380 metrelik Hasan Subaşı Caddesi 23 Martta bitirilemedi. “29 Mart’ta yol açılacak” dendi ama yol kapalıydı. 4 ayda stat yapılan ülkede belediye 4 ayda 380 metrelik yolu yapamadı. Yolu ancak 5 ayda bitirdi. Belediye bitirdi bitirmesine de yeni açtığı yolu kazarak tekrar trafiğe kapattı. Bu eziyet bir an önce bitsin” diyerek adeta isyan bayrağını çekti. Bitim süresi 120 gündü İş bitim süresinin 120 gün olduğunu hatırlatan Hasan Subaşı esnafı, sürenin 23 Mart 2013 günü dolduğunu hatırlatarak, “Yol Nisan ortasında açıldı. 7 Mayıs 2013 günü ise yol, trafik tek şeritten akacak şekilde yeniden trafiğe kapatıldı. Gerekçe kimilerine göre internet hattı için belediyenin anlaşma yaptığı Süperonline firmasının fiberoptik kablosu döşemesi kimine göre ise bisiklet yolu yapılacak olması. Hasan Subaşı Caddesi’ndeki çalışmalar nedeniyle trafik yine kilitlendi. Milli Egemenlik Caddesi yine arapsaçına döndü” diye seslendi. Çile üstüne çile İşin yapım süresinin ise defalarca aşıldığını hatırlatan cadde esnafı, “Bize çile üstüne çile çektiriyorlar. Madem yolu bitirdin niye yeniden kazıyorsun. Dükkanımızın önündeki taşları 2 ayda döşediler. Yolu yeniden kazıp yeniden yapacaksın olacak iş mi? Bitirdiğin yolu yeniden asfaltlayıp kamuyu niye zarara uğratıyorsun. Bu asfalta, altyapıya dökülen paralar bizim paralarımız değil mi?” diye sordu. Şantiye alanı gibi Yol yapım çalışmaları ağır aksak süren Hasan Subaşı Caddesi adeta şantiye alanını andırıyor. vatandaş bu sokaklarda bin bir güçlükle ancak yürüyebiliyor. Vatandaş artık isyan etme noktasına geldi, esnaf ise, “Sürekli toz, toprak içerisindeyiz. Müşterilerimiz artık sokaklara girmiyor. Toz toprak içerisinde dükkanlarımızı açmak için uğraşıyoruz” diyor

HABER EKSPER / Mehmet BULUT








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder