27 Mayıs 2013 Pazartesi

ANTALYA 9.ÇİÇEK FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Antalya Çiçek Festivali kapsamındaki kortejden vatandaş ve turistlere çiçek dağıtıldı.
Işıklar Caddesi'ndeki Cender Otel önünde başlayan kortej, Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik alanında sona erdi. Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreterliği, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği gibi kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen festival kapsamında gerçekleştirilen kortejde, çiçeklerle süslenen araçlardan vatandaşlar ve turistlere çiçek dağıtıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliklerde de Azerbaycan, Portekiz, Polonya, İspanya ve Romanya'dan davet edilen çocuklar şarkılar söyledi. Kortej ve etkinlik alanında vatandaşlara ve yabancı turistlere bir milyon dal çiçek dağıtıldı. Etkinlik alanında çiçeklerden yapılan Türk ve Azerbaycan bayrakları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, konuşmasında, festivalin bu yıl 9'uncusunun düzenlendiğini hatırlatarak, "2016 Antalya EXPO'sunda bu güzellikleri tüm dünya ile paylaşmayı diliyorum" dedi.
Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Bağdatlıoğlu, "Başta üreticiler olmak üzere ihracatçılara ve çiçekçilere, 300 bin kişiyi dolaylı olarak besleyen bu sektörde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder