22 Mayıs 2013 Çarşamba

Av.MUSTAFA KÖSE ’’ Köse: Antalya cantın üzerinde gidiyor ’’



Köse: Antalya cantın üzerinde gidiyor
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, partisinin Danışma Meclis Toplantı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yüklendi, “Antalya cantın üzerinde gidiyor. Çıkacaksın, hikaye üreteceksin, vatandaşa olmadık vaatlerde bulunacaksın, vatandaş da sana oy verecek. O bir kere olur. Antalyalılar, bu çarpık zihniyeti yerel seçimlerde sandığa gömecek" diye konuştu.
AK Parti'nin Mayıs ayı Danışma Meclisi toplantısı, Milli Savunma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül'ün de katılımıyla il başkanlığında gerçekleştirildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve Ak Partili diğer ilçe ve belde başkanlarıyla birlikte parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'a yüklendi.
Eleştiri dozu son derece yüksek konuşmasında İl Başkanı Köse, 2009 yerel seçimlerinde Başkan Akaydın'ın kullandığı broşürleri ortaya çıkardı, o broşürlerde yazılı vaatleri tek tek okuyup “Yapıldı mı?" diye sordu. AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Akaydın'ın Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 'Hizmette 4'üncü Yıl' tanıtım toplantısını eleştirerek konuşmasına başladı.
'GEÇMİŞİ YOK Kİ GELECEĞİ OLSUN'
Akaydın'ın geride bıraktığı 4 yıl içinde neler yaptığını anlatamadığını savunan Başkan Köse, “Ortada anlatacak bir şey olmadığından, bir tek vizyon proje olmadığından anlatamadı" dedi. Bunun yerine 'Gelin geleceği konuşalım' çağrısı yaptığını kaydeden İl Başkanı Köse, “Geçmişte yaptığı bir şey yok. Geleceği konuşabilmeniz için geçmişten referansının olması gerekir. Var mı Sayın Akaydın'ın referansı, yok" dedi.
Akaydın'ın referansı olmadığı için, geçmişte yaptıkları olmadığı için konuyu değiştirmek, gündemi saptırmak için bu ülkenin başbakanına hakaret ettiğini aktaran Köse, "Hedefi de büyük ha. Öyle sana bana, Antalya milletvekillerine, bakanlara hakaret etmiyor. Çıkıyor, Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ediyor. Hem öyle bir hakaret ki, yenilir yutulur değil. Hizmet üretemeyen insanın yapacağı başka bir şey yok. Hakaret edecek kendinetaraftar bulmaya çalışacak" diye konuştu.
 
SEÇİM VAATLERİ YİNE GÜNDEMDE
2009 seçim broşürlerini çıkaran İl Başkanı Köse, önce Başkan Akaydın'ın Kepez'e ilişkin verdiği sözleri tek tek okudu. Kepez için 2 üniversite, 5 yüksek ihtisas hastanesi, Antalya'nın finans merkezi Kepez, 80 kata kadar gökdelen izni, Kepez'le Antalya merkezi arasına metro vaatlerinin ardından Başkan Akaydın'ın 'Kepez, Antalya'nın modern yüzü haline gelecek' dediğini aktaran İl Başkanı Köse, “Sayın Akaydın çok ileri görüşlüymüş, Hakan Tütüncü'nün belediye başkanı olacağını görmüş Kepez'in de Antalya'nın modern yüzü haline geleceğini görmüş. Tebrik etmek lazım" diye konuştu.
Ardından “Sayın Akaydın Kepez'in yerini biliyor mu?" diye soran İl Başkanı Köse, eleştirilerine şöyle devam etti: "'10 bin ev hanımına, 5 bin gence sigortalı iş, 100 bin kişilik istihdam geliyor' diyor. Sen önce işçilerini parasını bir öde. Bırak biz geçtik 100 bin kişiyi falan da çalıştırdığın işçilerin maaşını bir öde. Adamlara bayramda bile paralarını ödemedin. İnsanlar aç açıkta bayram geçirdi. Daha neler neler var. 'Her yoksul aileye en az bir iş.' En az bir iş o da."
 
'ÇARESİ YOK'
Köse, böyle bir büyükşehir karşısında Başkan Akaydın'ın 4'üncü yıl tanıtım toplantısında T.C. üzerine vurgu yapmaktan başka çaresi kalmadığını savundu. Başkan Akaydın'ın anlatabileceği hizmet olmayınca TC'li tanıtım toplantısı yaptığını savunan İl Başkanı Köse, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti'yle hiçbir sorunumuz yok. Ne TC'yi indiririz, ne TC'yi kaldırırız, ne de Türkiye Cumhuriyeti'ni sizlerin yaptığı gibi milletin önünde rezil rüsva ederiz" diye konuştu.
 
Eleştirinin dozunu sürekli artıran Mustafa Köse, "Antalya cantın üzerinde gidiyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Antalyalılar, bu çarpık zihniyeti yerel seçimlerde sandığa gömecek" dedi. Toplantıda tüm belediye başkanları adına konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ise Ak Parti belediyeciliğinin Türkiye'nin dört bir noktasında gıptayla izlendiğini söyledi.
 
HABER EKSPER / Mehmet BULUT






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder