27 Mayıs 2013 Pazartesi

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ’’Devletin Görevi Zararlı Şeylerle Mücadele Etmek’’

Çavuşoğlu: "Amerika ve Müslüman olmayan ülkelerde alkol kısıtlamaları ile ilgili daha çok katı kuralları var" 
Alkol kısıtlamaları ile ilgili eleştirilere cevap veren AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, özellikle Amerika ve Müslüman olmayan ülkelerde alkol kısıtlamaları ile ilgili daha çok katı kurallar olduğunu söyledi.
Alanya 13. Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği'ne katılan Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Alkol kısıtlamaları ile ilgili bazı kesimlerin rahatsız olabileceğine dikkat çeken Çavuşoğlu, alkol satışında 'turizm bölgesi veya turizm dışı' diye ayırmamak gerektiğini savundu. Çavuşoulu, yapılan bu işin doğru mu olup olmadığına bakmak gerektiğini dile getirdi. Devletin görevi her yerde olduğu gibi alkol ve sigara gibi zararlı şeylerle mücadele ederek, gerekli düzenlemeleri de getirmek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bunu yanlış yere çekenler olduğunu ifade etti. Türkiye'ye 'şeriat geliyor', 'kısıtlamalar geliyor' söylemlerini eleştiren Çavuşoğlu, Müslüman olmayan ülkelerde bu ve buna benzer kısıtlamaların daha katı kuralların olduğunu kaydetti. Müslüman olmayan ve farklı dinlerdeki ülkeler ile Amerika'da çok daha katı kurallar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Şimdi oralara şeriat mı geliyor? İşi bu noktaya neden getiriyorsunuz? Hoşlanmayabilirsiniz, rahatsız olabilirsiniz ama neticede Müslüman olmayan ülkelerde de özellikle altını çiziyorum, batı ülkelerinde bu kısıtlamaları içeren düzenlemeler var." dedi.
TERÖRÜN ÇÖZÜLMESİYLE TÜRKİYE EKONOMİSİ DAHA ÇOK İYİ OLACAK
Terörün çözülmesiyle Türkiye ekonomisinin daha da iyi olacağını dile getiren Çavuşoğlu, enflasyonda ve faizlerde ciddi bir istikrar olduğunu dile getirdi.Türkiye'nin son 10 yılda dünyanın en çok büyüyen ikinci, Avrupa'nın da birinci ekonomisi olduğunu belirten Çavuşoğlu, terör sorunun çözülmesiyle ekonominin bir ivme kazanacağını ve şaha kalkacağını söyledi. Çavuşoğlu, terör nedeniyle kullanılmayan potansiyelin bir kalkınma hamlesine dönüşeceğini dile getirdi. 79 yıllık cumhuriyet tarihinde Türkiye 15 milyar dolarlık doğrudan bir yatırım aldığını ifade eden Çavuşoğlu, geçen yıl bu rakamın 15 milyar dolar, krizden önce de 22 milyar dolar olduğunu kaydetti. Son 10 yılda Türkiye'ye gelen paranın da 122 milyar dolar olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, kredi notunun artmasıyla Türkiye'ye gelen doğrudan ve finans yatırımının daha da artacağını söyledi. Bu durumun ekonomiye yeni bir ivme kazandıracağının işaret eden Çavuşoğlu, ekonominin sağlam bir şekilde ilerlediğini belirtti. Merkez Bankası'nda 135 milyar dolar rezerv bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, ülke olarak IMF'ye borç veren, yardım alan değil yardım eden bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.
AKİL ADAMLARIN DESTEĞİYLE ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK GİDEREK BÜYÜDÜ

Çözüm sürecinin iyiye gittiğini ifade eden Çavuşoğlu, çözüm sürecine halkın desteğinin artarak devam ettiğini belirtti. Çözüm sürecinin iyiye gittiğini kaydeden Çavuşoğlu, Akil Adamların araziye inerek Türkiye'de bunu anlatmasıyla halkın desteğinin giderek arttığını söyledi. Bu sürecin herkesin çözümlenmesini istediğini işaret eden Çavuşoğlu, sürecin iyi işlemesi ve halkın da desteğinin giderek artması bu işin inşallah iyi sonuçlanmasına neden olacağını dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder