20 Mayıs 2013 Pazartesi

ERDEM BEYAZIT'TA TARİH YAZILDI


Başkan Tütüncü, 4. yıl hizmet tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kepez’in tarihinde iz bırakacak yatırımlar yaptıklarını söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 4. Yıl hizmet tanıtım toplantısını Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde yaptı. Başkan Tütüncü, toplantıda 4 yıllık görev süresinde Kepez’i marka bir şehir yapan ve Antalya’nın ihtiyaçlarını karşılayan yatırımlarını tanıttı.

Her kesimin hazır bulunduğu toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Başkan Tütüncü’nün eşi Dr Ayşe Tütüncü, Ak Parti’nin merkez ilçe teşkilatları, partinin gençlik ve kadın kolları, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile belediye çalışanları katıldı.

Kalıcı eserler yaptık
Belediyenin yatırımlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen
Tütüncü, 2009’da yola çıkarken kalıcı eserlerle Kepez’i daha güzel hale getirmeyi, ilçe halkının yaşamını kolaylaştırmayı ve insanların yaşamına dokunan işler yapabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Tütüncü, kalıcı eser bırakma vizyonunu gerçekleştirmek için gece-gündüz çalıştıklarını ve tanıtım filminde anlatılan yatırımları yaptıklarını belirtti.

Belediyeciliği, temel belediyecilik ve yatırımlar, sosyal-kültürel belediyecilik ile halkıyla gönül birliğini kurmuş belediyecilik olmak üzere üç temel esas üzerine inşa ettiklerini anlatan Tütüncü, “Modern dünyada artık belediyeler, vatandaşları şehrin bunaltıcı havasından uzaklaştırıp, onları doğayla çevreyle buluşturmaya yönelik yatırımlar yapıyor. Modern belediyecilikte, çocukların yeşille, çevreyle buluşturulması önemli bir hizmet olarak görülüyor. Bu bakımdan Kent Ormanı, Seyir Terası, Meşe Kapısı ile Kepezpark Varsak projelerimiz Antalya ve Kepez içinde çok değerli bir hizmet olmuştur.” açıklamasını yaptı.

Yeşil alanda rekor kırdık
Kepez’e, 4. yılda 1 milyon 57 bin m2 yeşil alan kazandırarak yeşil alan rekoru kırdıklarının  bilgisini veren Başkan Hakan Tütüncü, kişi başına düşen yeşil alan miktarını da Avrupa Birliği standartları üzerine çıkardıklarını aktardı.

Tütüncü, 4 yılda 250 km yeni yol açtıklarını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yol açmak belediyeciliğin zaten temel görevi, sorusu akla gelebilir. Ancak gecekondu dokusunun ve mülkiyet problemlerinin olduğu bir bölgede, imara uygun şehirleşmeyi başlatmak için kapalı olan imarlı yolların açılması gerekiyor. 4 yılda tapularını verdiğimiz 6 binin üzerinde gecekonduyu kaldırarak 260 kilometre yol açtık. Alt ve üst yapılarıyla yeni yolların ulaşıma açılması, mahallelerin gecekondu kimliğinden kurtulması açısından çok önemliydi.”

EBKM’de 200 bin kişi ağırlandı
Başkan Tütüncü, 4. yıl hizmet tanıtım toplantısını yaptıkları ve 2012 Ocak ayında hizmete açtıkları EBKM’nin, Kepez’e ufuk açan önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. EBKM’de 17 ayda 450’nin üzerinde kültürel ve sosyal etkinlik yapıldığını hatırlatan Tütüncü, “Bu etkinliklerde 200 binin üzerinde hemşehrimizi ağırladık. EBKM’de her ay 60’ın üzerinde sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi. Bu rakam, Kepez’in sosyal ve kültürel bir ilçe olması adına büyük önem taşıyor. Bununla birlikte Meşe Kapısı’nda hizmete açtığımız 3 bin 100 kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu yaz aylarında da kültür ve sanat etkinlikleriyle şehrimize zenginlik katacak.” dedi.

Tütüncü, eski Varsak Stadı’nın olduğu 46 dönümlük alanda inşa ettikleri ve yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan Kepezpark Varsak Projesi’nin, Antalya’nın yıllardır özlemini çektiği tam olimpik kapalı yüzme havuzu ihtiyacını karşılayacağını vurguladı. Başkan Hakan Tütüncü,  içerisinde masal parkı, spor tesislerinin de olduğu projenin, Antalya’ya ve Kepez’e ciddi bir prestij kazandıracağını kaydetti.

En büyük kongre ve sergi merkezi Kepez’de
İki bölgeye yaptıkları semt konaklarıyla, ilçe halkını sosyal belediyecilik hizmetleriyle buluşturduklarını ifade eden Tütüncü, Antalya’nın en büyük 2 bin kişilik çok amaçlı ve yaklaşık maliyeti 40 milyon TL olan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin temelini de 22 Nisan’da attıklarını bildirdi.

Vatandaşın yüzünü güldüren sosyal belediyecilik çalışmalarına imza attıklarını anlatan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Vatandaşının her zaman yanında olan belediyecilik hayalimizi gerçekleştirdik. Kepez’i, kültürün ve sanatın merkezi haline getireceğiz, dedik ve getirdik. Kepez, gençlik, spor, eğitim ilçesi olacak, dedik ve yaptık. “ diye konuştu.

Kepez’e 250 milyon TL yatırım
Kepezlilerle güçlü bir gönül bağı kurduklarına değinen Tütüncü  “İyi gününde kötü gününde vatandaşımızın yanında olduk. Onların mutluluklarını paylaştık, acılarını hafiflettik.” dedi.

Tanıtım filminde anlatılan yatırımların Kepez’in tarihine düşülmüş önemli kayıtlar olduğuna işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz kayıtları düşerken kısır çekişmelerin içersinde olmadık. Asla çözüm üretmeyen mazeretlerin arkasına sığınmadık. Kendi işimizi en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içinde olduk. Emaneti en iyi şekilde taşımanın gayretini gösterdik. Mali tabloya bakıldığında, bütçenin yaklaşık yüzde 45’ini yatırıma ayırdığımız görülecek.  4 yılda yaklaşık 250 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Kimseye borcu olmayan, kendi kaynaklarıyla, kendi ayakları üzerinde duran ve bir gelecek hayal eden belediye olmanın mutluluğu içerisindeyiz”

Fark oluşturan, öncülük eden bir belediyeyiz
Rüzgara göre yön belirleyen değil, fark yaratan, öncülük eden bir belediye anlayışı ortaya koyduklarını belirten Başkan Tütüncü, şunları söyledi:  “Var olan on parkın yanına bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bu iyi bir şeydir ama biz bunu yeterli görmeyiz. On birinci parkın yanına Kent Ormanı’nı ekleyebilmenin gayreti içinde oluruz. Kültür merkezi inşa edebilirsiniz, yanına bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Ama Antalya’nın eksiğini görüp kongre merkezi yapmak iddialı bir düşüncedir. Bu hizmet kalitesinin artmasına katkı koyar. Bizim belediyeciliğimize böylesi bir anlayış egemen olduğu için Kepez geleceğe çok daha aydınlık yürüyor.”

Belediyecilik hizmette yarıştır. Hayırda yarıştır. Belediyecilik, güzellikleri, iyilikleri, artı değerleri artırabilme sanatıdır.” diyen Tütüncü, konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Antalya’yı idare edenler olarak, bu anlayışı yerleştirmeli ve bu anlayışı oturtmalıyız. Eğer biz birbirimizle rekabet ederek, daha iyi hizmetler üretebilme gayreti içinde olursak, Antalya ve halkımız kazanır.”

Tütüncü, Oliver Stone’un, “Geçmiş sadece bir önsözdür.” sözünü hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti. “İşte biz yaptıklarımızı sadece bir önsöz olarak kabul ediyoruz. Çalışma arkadaşlarım ve teşkilatımızla birlikte, daha iyisini hayal ederek çalışmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl hizmet tanıtımında bir cümle kurmuştum. Bizim çalışma arkadaşlarımız, ekip arkadaşlarımız bir hayali tasavvur haline getiriyor, hedefe dönüştürüyor,  proje haline getiriyor ve uygulamaya koyarak vatandaşın hizmetine sunuyor. Ondan sonra neler yapılabilir arayışı içerisinde oluyorlar.”

Hizmete destek verenlere teşekkür
Kepez’deki başarı hikayesinin altında birlikte çalışma, takım olma ruhunun yattığını kaydeden Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hizmetlerin tamamı, birlikte bir başarı hikayesinin ürünüdür. Burada esas teşekkürü, birlikte çalıştığımız çalışma arkadaşlarımız hak ediyorlar. Gece gündüz mesaisini bize veren çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, partimin teşkilat mensuplarına, siyasi yolculuğumun başından beri çok farklı hizmetleri birlikte ve beraberce sürdürdüğümüz birlikte oluşturduğumuz partimin Antalya İl Başkanı Sayın Mustafa Köse’ye, partimin ilçe Başkanı Bahattin Bayraktar Bey’e, grup kararı gereği TBMM’deki oturuma katıldıkları için aramızda olamayan AK Parti Antalya Milletvekillerimize teşekkür ederim. Yürüdüğümüz yolda en büyük dayanağımız hiç şüphe yok ki halkımızın duaları oldu. Onların desteklerini her zaman yanımızda hissettik. Hayır dualarını bizlerden esirgemeyen ağabeylerimize, annelerimize, babalarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ederim. Özel bir teşekkürü de huzurunuzda yapmak istiyorum. Siyasi mücadelemde bana her türlü desteği veren eşim Ayşe Hanıma huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. 13 aylık bir bebeğimiz var. Ondan çok zaman çaldığımı ve beni affetmesini diliyorum.”

Başkan Tütüncü konuşmasının ardından, yatırımlarda katkısı olan bürokratlarıyla, meclis üyeleriyle, belediye çalışanlarıyla, muhtarlarla, partililerle ve vatandaşlarla 4. Yıl anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder