6 Aralık 2015 Pazar

Çallı Kavşağı’nda son kararı Antalyalılar verdi

Çallı Kavşağı’nda son kararı Antalyalılar verdi
Antalyalılar Karayolları tarafından Çallı Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşak projesine “evet” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye resmi web sitesi üzerinden yapılan ankete katılan Antalyalıların yüzde 95.61’i kavşak yapılsın” diyerek, projeye onay verdi. Yapılsın diyenlerin yüzde 63.31’i de Çallı Kavşağı’nda bulunan Atatürk heykelinin Antalyaspor Kavşağı’na taşınmasını istedi.  Gerçek bir demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Başkan Türel “Kararı halkımız verdi. Bize halkımızın kararını yerine getirmek düşüyor. Hayırlı olsun” dedi.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Çallı Kavşağına Karayolları tarafından yapılacak köprülü kavşak için internet sitesinde yaptığı anket sonra erdi. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi www.antalya.bel.tr adresinde 26 Kasım tarihinde başlayan ankette Antalyalılara kavşak yapılıp yapılmaması ve eğer yapılması isteniyorsa kavşakta bulunan Atatürk heykelinin nereye taşınması gerektiği soruldu.

 10 gün boyunca devam eden ve sadece Antalya’da ikamet edenlerin katılabildiği ankette 10 bin 731 Antalyalı oy kullandı. Oy kullananların yüzde 95.61’i Çallı Kavşağı’na köprülü kavşak yapılmasını istedi.  Sadece 471 kişi yapılmasın dedi. Köprülü kavşak yapılsın diyenlerin yüzde 63.31’i Atatürk Heykeli’nin Antalyaspor Kavşağı’na, yüzde 36,69’u Otogar Kavşağı’na taşınmasını istedi.



Antalya’da büyük projelere Antalyaların karar verdiğini dile getiren  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel şeffaf yönetim ve demokratik katılımcılığın en güzel örneklerini verdiklerini söyledi. Daha önce 2’nci Etap Raylı Sistem Hattı, Şarampol Caddesi ve Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşümü gibi projeleri halka sorduklarını kaydeden Türel bundan sonra da önemli kararları Antalyalılar ile birlikte vereceklerini söyledi.

Çallı Kavşağı’nda kararı Antalyalıların verdiğini belirten Türel “ Halkımız Çallı Kavşağı’na köprülü kavşak yapılmasına karar verdi. Atatürk heykelinin de Antalyaspor Kavşağı’na taşınmasını istedi. Bize düşen Antalyalıların kararlarına saygılı olmaktır. Halkımızın verdiği kararının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABER / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder