16 Aralık 2015 Çarşamba

2016 Türkiye bilardo Şampiyonası Başlıyor

01-20 Ocak 2016 tarihleri arasında tüm illerimizde oynanacak olan Türkiye İl Birincilikleri müsabakaları için bir takım düzenlemeler getirilmiştir.
İl şampiyonalarının yüksek katılım ile oynanması ve İlk defa Türkiye şampiyonası oynayacak sporcuların sıfırdan başlatmamak maksadıyla İl şampiyonaları sonucunda derecelerine göre katılan tüm sporculara puan verilecek ve bu puanlar dinamik genel klasmana eklenecektir. İl şampiyonası oynamaya...n hiçbir sporcuya dinamik genel klasmanda ek puan verilmeyecektir.
Pek çok sporcu ikamet ettiği ilin dışında bir ile ait kulüpte oynadığından, il şampiyonalarına katılımda zorluk çekmektedir. Bu sebeple ilgili sporcular ikamet ettikleri ilde yaşadıklarını belgeledikleri ve Federasyonumuza bildirdikleri takdirde ikamet ettikleri ilde yapılan il şampiyonasına katılabileceklerdir.
İl şampiyonaları puanları illere göre farklılık gösterecektir. Bu maksatla iller aşağıdaki 5 farklı kriter değerlendirilerek A-B-C-D olarak 4 farklı gruba ayrılmıştır;
1- Milli takıma giren sporcusu sayısı
2- DGK da ilk 32 sıraya giren sporcu sayısı (Milli takıma giren sporcu sayısı hariç)
3- DGK da ilk 86 sıraya giren sporcu sayısı(İlk 32’ ye giren sporcu sayısı hariç)
4- DGK da ilk 224 sıraya giren sporcu sayısı(İlk 86’ ya giren sporcu sayısı hariç)
5- İl Şampiyonası oynayan Sporcu sayısı katsayısı İl şampiyonası oynayacak tüm sporcuların lisans sahibi olmaları ve 
Turnuva başlamadan önce lisanslarını aktif hale getirmeleri zorunludur. Bu nedenle sporcularımızın bir an önce lisans başvuru ve vize uzatma işlemleri yapmalarını hatırlatırız.
İllerin hangi gruplarda yer alacağı ve puanlama sistemi bu ay içerisinde sizlere duyurulacaktır.
Bunun yanında, 2016 yılında düzenlenecek olan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonalarının Mart ve Mayıs aylarında yapılacak ilk 2 etabı Açık Katılımlı (OPEN) olacaktır. Tüm Bilardo camiasına duyurulur.

HABER SPOR / Fatih BACAK ( Spor Yazarı )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder