14 Ağustos 2011 Pazar

- Babacan'dan reform müjdesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Girişimci İş adamları Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

Bir dizi inceleme ve toplantı için Antalya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) Rixos Downtown Otel'de düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Gökçen Enç, Rixos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve iş dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı iftar yemeğinde Somali'de açlık, Suriye ve diğer ülkelerde yaşanan savaşlar gündeme geldi. 12 Eylül referandumu başarısının 20 30 yıl sonra daha iyi anlaşılacağından bahseden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 12 Haziran seçimlerinde de halkın devam sinyalini açık bir şekilde aldıklarını ve bunun aslında şartlı bir destek olduğunu kaydetti.

YENİ REFORMLAR
Bu yılki ikinci ekonomi koordinasyon toplantısına Adalet Bakanı'nı da davet ettiklerini belirten Ali Babacan, "Ekonomimiz, iş dünyamız için güvenilir bir ihale sistemi ve gerçek anlamda bir hukuk devleti olmak, olmazsa olmazdır. Türkiye'de biz ekonomik istikrarı kalıcı olarak tesis etmek istiyorsak, Türkiye'de perspektifi vadeli planlamak istiyorsak, ufkumuzu çok daha genişletmek istiyorsak, mutlaka yargı konusunda adım atmamız gerekiyor. Ve yargı reformu stratejisinde iş dünyamızı ilgilendiren maddeleri
biz, yatırım ortamını iyileştirme ile ilgili hazırladığımız yasa paketinin içine koyma kararı verdik. Daha sonra bunu bakanlar kurulumuza ve başbakanımıza arz ettim. O da gerekli talimatları verdi ve inşallah ilk fırsatta meclis açıldıktan sonra, 'Yatırım ortamını iyileştirme' yasa paketi içerisinde iş dünyamızı ilgilendiren yargı adımlarını da yerleştirmiş olacağız.
Hukuk devleti ile ilgili tüm adımları atıp geleceğe, 10 20, 30 sene sonraya çok daha güçlü bir Türkiye bırakmamız gerekiyor. Hukuk devleti olmakla ekonomi çok iç içe kavramlar ve aksi halde yılların emeği, birikimi biranda yok olup gider. İşte yakın çevremizdeki gelişmelere bakın, gerçek anlamda demokrasinin olmadığı ülkeler. Petrol olsun, olmasın doğal zenginlikler olsun olmasın sürdürülebilir bir ekonomik istikrara bir türlü ulaşamadılar. Uzun vadeli sürdürülebilir siyasi istikrar istiyoruz" dedi.

EĞİTİMDE YENİ MÜFREDAT
Türkiye'de 25 yaş üstü nüfusun okulda harcadığı dönemin 6 buçuk yıl olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Yani 6'ncı sınıftan 7'nci sınıfa geçememiş bir nüfusumuz var ve maalesef ortaokul ortalamasındaki bu nüfusun üretebileceklerinin de sınırları var. Eğitimde tabulardan, yasaklardan arındırılmış, korkmayan bir müfredat gerekiyor Türkiye'de. Bugünün dünyasının gerektirdiği ve öğrencilerimizin en önemli becerilerle donatıldığı bir eğitim sistemi gerekiyor aksi halde nüfusun büyüklüğü ile övünmemiz yetmiyor. Nüfus ama nasıl nüfus. Bu nüfusun bilgisi, dünyaya bakışı,olayları kavraması üretmesi, katma değer oluşturması bundan sonraki dönemde çok önemli olacak. Köklü reformları korkmadan yapalım" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Babacan, iş adamlarına başarılarından dolayı plaket takdim etti.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder