19 Ağustos 2011 Cuma

-İhaleyi hangi şirket aldı



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatı yarım kalan yeni hizmet binasının tamamlanması için açtığı ihale, gerçekleştirildi. İhalede, 4 teklif sunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve inşaatı yarım kalan belediye hizmet binasının tamamlanması amacıyla açtığı ihale, Danışmanlar Ofisi Toplantı Salonu’na gerçekleştirildi. İhaleye biri 3’lü ortak olmak üzere toplam 4 istekli tarafından teklif dosyası sunuldu. İhalede Durmaz İnşaat 13 milyon 450 bin lira, Özler-Özmir-Kopmaz ortaklığı 17 milyon 700 bin, Çağdan Mühendislik 15 milyon 6 bin ve Görk İnşaat 14 milyon 486 bin liralık teklif verdi. İhalenin muhammen bedelinin 19 milyon 875 bin 11 lira 95 kuruş olduğu açıklandı. Yapılacak incelemenin ardından ihaleyi hangi şirketin aldığı ilan edilecek.



42 BİN METREKARELİK ALAN

Bütün binanın toplam inşaat alanı ek otopark ile birlikte yaklaşık 42 bin metrekare alandan oluşacak. Bina, 2 bodrum kat, zemin kat, 4 normal kat ve ek otopark yapısından ibaret olacak. Binada yer alacak mekanlar ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve hizmet birimleri, meclis, gerektiğinde sergi, performans ve benzeri etkinlikler için kullanılabilecek holler ve sirkülasyon alanları, nikah ve konferans salonu, toplantı salonları ve fuayeleri, belediye çalışanları için kafeterya, genel arşiv ile değişik amaçlar için kullanılabilecek depo alanları, kapalı garaj, teknik servis alanları olacak.



YAŞAYAN KENTSEL MEKAN

300 kişilik nikah salonu, 500 araçlık kapalı garaj bulunacak alanda, toplantı salonları gerektiğinde kongre, sempozyum, gösteri gibi amaçlarla paralel kullanım olanakları sunacak şekilde tasarlandı. Bina, belediye binası olmasının yanı sıra bir kültür merkezi işlevini de üstlenecek. Bina cephesinde ve çatı ışıklıklarında kullanılan güneş kırıcı elemanlarla etkili bir güneş kontrolü yapılacak, aynı zamanda gün ışığından maksimum düzeyde yararlanılması sağlanacak. Binanın kuşattığı alan ise nitelikli bir peyzaj tasarımıyla donatılacak olan bir kent meydanı özelliğinde olacak. Bu alan, çevresinde oluşturulan oturma, gölgelik, su, yeşil alanlar gibi peyzaj unsurlarıyla “yaşayan kentsel mekan” olacak.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder