29 Ağustos 2011 Pazartesi

Ulaşım'da Tek sorumlu Akaydın

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Ulaşımda insanların isyan ettiklerini belirterek, “Bunun sebebi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın umarsız tutumudur. AK Parti iktidarında Konya-Ankara 1 buçuk saat, Antalya’da Meydan-Varsak ise, 2 saattir. Böyle rezalet olmaz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda yeni dönem adıyla bir uygulama hayata geçirdiğini belirten Köse, “Biz bekleyelim ve görelim neler yapılıyor, neler olacak biraz zaman tanıyalım, uygulamaları görelim öyle değerlendirme yapalım diye düşündük. Ancak yanlış uygulamalar ve kötü strateji ulaşımı arap saçına dönüştüren bir politika uygulandı ki, vatandaşımızın tepkisi çığ gibi büyüdü, bizde bayramlık ağzımızı açmak zorunda kaldık. Ulaşım, Antalya’nın en önemli sorunlarından birisi ve bunu en önemli sorun haline getiren de Büyükşehir Belediyesinin kendisidir. Bu sorun Akaydın’ın göreve geldiği ilk günden itibaren başlamıştır. Akaydın seçim döneminde ‘Antkart’ı iptal ettireceğim’, ‘Tramvayı çalıştırmayacağım’ diye seçim kampanyası yürütmüştür. Göreve geldi, Antkart’ı iptal etti, ama Halkkart’ı çıkardı. Kapalı kapılar arkasında yaptığı ihale ile 21 günlük firmaya ne olduğunu bilmediğimiz firmaya ihaleyi vermiştir. Bu ihale sürecinde öyle sıkıntılar yaşandı ki, halk sokaklara döküldü, kuyruklar olabildiğine uzadı ve yağmur altında insanlar rezil oldu. Ancak bir yetkili çıkıp olaylara bir açıklama yapmadı. Kimdir bunlar, nerde yaşarlar, ne yaparlar belli değildir” dedi.

Halkı dikkate alan bir belediyecilik anlayışı yok

Antalya karıştığını ve arap saçına döndüğünü belirten Başkan Köse, “Dışarıdan bakıldığı zaman bu şehirde neler oluyor, neden insanlar isyan noktasına geldi diye soruluyor. Bunun sebebi tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akaydın’ın umarsız tutumudur. Bizim dönemimizde yapılan ulaşım master planını beğenmiyoruz dediler. Yenisini yapacağız dediler ve Nisan 2012’de biteceğini açıkladılar. Ancak ortada plan yokken böylesi radikal değişikliklere imza attılar. Ulaşımda problem vardır ve çözülmesi şarttır. Ancak, böyle bir uygulama ile çözülmesi mümkün değildir. Vatandaş çileden çıkmış durumdadır. AK Parti iktidarında Konya-Ankara 1 buçuk saat, Antalya’da Meydan-Varsak 2 saattir. Menderes Altınova Mahallesi’nden bir vatandaş hastalansa hastaneye 3 vasıta değiştirerek gitmek zorundadır. Böyle bir vicdan olabilir mi? İnsanlar nereye nasıl gideceklerini bilmiyorlar. Bırakın vatandaşı şoför esnafı nereye nasıl gideceğini bilmiyor. Dolmuşçular buradan dolmuş geçer mi? diye birbirlerine soruyor. Bunun da müsebbibi Akaydın’dır. Halkçı belediye ancak halka uzaktan yakından alakası yok. Halkı dikkate alan bir belediyecilik anlayışı yok. Niye böyle yaptığını düşünüyorum, herhalde Akaydın doktor ya herkes sağlıklı yasasın istiyor. Millet otobüse binmesin herkes yürüsün istiyor. Bugün Antalya’da yürüyerek daha çabuk gidiyorsunuz. Önceden dolmuşla 10 dakikaya gittiğimiz mesafeye bugün bir saatte gidiyorsunuz. Bu mu dolaşmayan hat. Akaydın üniversitede Hoca’ydı ya Antalyalıları imtihan ediyor. Herkesin eline harita vermiş, aksamdan çalışın bakalım sabah gideceğiniz yeri bulabilecek misiniz? Millet harita mühendisi mi? Haritalar da bulmaca gibi. Yol iz bilmeyen bu şehre yeni gelmiş insanlar var, yaşlısı, kadını, erkeği var. Böyle bir zulüm insanlara yapılır mı? 5 Ağustos’ta açıklama yapılıyor, 20 ağustosta uygulamaya geçiyorsunuz. Altyapısı oluşturulmamış, şoför esnafı bilgilendirilmemiş sonra da çıkıp uygulamayı hayata geçiriyorsunuz, sorun olunca da suçu şoförlere atıyorsunuz” dedi.

İcraat yapmayı bilmiyorlar, reklam yapıyorlar

Akaydın’ın Antalyalıları Antalya’ya yabancılaştırdığını belirten Köse, “Siz ulaşımdaki kaosu çözmek için yeni yollar açacağınıza, master planınızı yaparak köprülü kavşaklar, altgeçitler yapacağınıza ne idüği belirsiz bir sistem yapıyor ve bu sistemi de yanlış bir şekilde uyguluyorsunuz. Antalyalıları Antalya’ya yabancılaştırdılar. Herkesin elinde harita zannedersiniz ki, Antalya’ya gelen turist sayısı 20 ya da 30’a katlandı. Böyle bir belediyecilik anlayışı olur mu? CHP’de olur. Çünkü CHP belediyeciliği halk belediyeciliği değil. Belediyecilik toplum için yapılır. Taşıma esnafının, halkın sırtına basarak belediyecilik yapılmaz. Ama bu arkadaşlar icraat yapmayı bilmedikleri halde reklam yapmayı çok iyi biliyorlar. Ne kadar cadde varsa Antalya’da ‘Caddenizi güle güle kullanın’ diye pankart asmışlar. Soruyorum, yeni bir cadde mi açtın. Yeni bir düzenlememi yaptın? İki şık şık, bir tık tık, bir yama sonra günlerce yol kapatılıyor, bir açılıyor caddenizi güle güle kullanın. Birinin kral çıplak demesi lazım, ortada yapılmış bir icraat yok. Sen al reklamını tepe tepe kullan. Ortada güle güle kullanılacak bir şey yok ki. Biz o kadar icraat yapıyoruz hiçbir zaman böyle bir reklamın içine girmedik. Ortada hiçbir icraat yokken de reklam var. CHP zihniyetinde bu var. Senelerdir vatandaşın içerisindeyiz ama hiçbir zaman bunun reklamını yapmadık. CHP’liler nasıl yolunu buldular, nasıl oldu da fakir sofrasına oturuyorlar sonra da bunu manşet manşet gazetelere haber yaptırıyorlar. Böyle bir bakış açısı kesinlikle CHP’yi yansıtıyor” diye konuştu.

Vatandaşı hiçe sayan tavrından vazgeçmelidir

CHP’nin bu kadar uzun süre muhalefette kalmasının sebebinin açıkça ortada olduğunu belirten Köse, “İktidara geldiklerinde de ceberut bir anlayışları var. Kırcami ile ilgili oylama yapılıyor. Bizim meclis üyelerimiz emsalle ilgili bilgi verin. Kırcami kamu yararı kararı alınırken vatandaşın lehine uygulansın. Kırcami halkı memnun olsun kamu yararı kararı alacağız deyip, 80 altında emsal alırsanız vatandaş mağdur olur diyoruz. Biz çekimser oy kullanıyoruz diyoruz, Akaydın sanki biz ret vermişiz gibi karar yazdırıyor. Genelde iktidara gelseler Türkiye’yi nasıl bir kaosa sürükleyeceklerini varın sız düşünün. CHP’li belediye vatandaşı hiçe sayan görmezden gelen tavrından vazgeçmelidir. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilmemelidir” dedi.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder