15 Ağustos 2011 Pazartesi

- Stat için güç birliği

Stat için konferans düzenlendi. Tarihi buluşmaya Ak Parti ve CHP Milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Antalyaspor yöneticileri katıldı. Konferansta 100. Yıl ve Dokuma öne çıktı.
Önemli isimler katıldı
Kent Konseyinde düzenlenen konferansa Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vecdi Gönül Antalya'nın çözülmeyen en büyük probleminin stadyum olduğunu söyledi.

Gelir getirmesi önemli
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ise arama konferanslarının ''Beyin fırtınası'' anlamına geldiğini belirterek, “Bu toplantıyı bundan sonraki yol haritasını tespit etmek amacıyla düzenledik” diye konuştu. AK Parti eski Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ise, İngiltere ve İspanya'da 15 gün çalışma fırsatı yakaladıklarını ve 8 şehirde 10 stat incelediklerini ifade etti. Arıcı, “Statların içerisinde kafeteryalar, alışveriş merkezi ve müzeler gibi çeşitli faaliyetler yer alıyor. Bunlar dikkate alınmalı” dedi. ASKF Başkanı Metin Bulut ise stadın yanı sıra havuz sorununa da dikkat çekti.
Konyaaltı ve üniversite önerisi
Toplantıda söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hurma Mahallesi ile Çakırlar bölgesi arasında yer alan kum ve çakıl ocaklarının bulunduğu alanda hazineye ait 100 dönümlük alan bulunduğunu, stat için bu bölgenin de alternatif oluşturabileceğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak stadın yürüme mesafesinde olması gerekmediğini ancak şehir içinde olmasından yana olduklarını kaydederek, Akdeniz Üniversitesi içerisinde yer alan stadyumun acil çözüm için Antalyaspor için uygun olduğunu ifade etti.

Alternatifler belirlendi
Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise toplantıdaki atmosferin kendisini mutlu ettiğini vurguladı. Akıncıoğlu, hiçbir etnik, siyasi ve milli duygu öne çıkmadan sporun konuşulmasının kendisini memnun ettiğini bildirdi. Akıncıoğlu, “Antalyaspor şu an iyi durumda ve başarı basamaklarını hızla yükseliyor. Ancak stat sorunu var. 100. Yıl bizim için en uygun alan olarak görünüyor. Fabrikalar Mahallesi’ndeki karayolları arazisi de bizim için uygun” dedi. Konferansta Dokuma, Yeşilbayır, Yüzüncü Yıl, Fabrikalar mahalleleri ile Varsak ve Aksu Çamköy'deki arazilerin avantaj ve dezavantajları ele alındı.
http://www.akdenizmanset.com
Haber Merkezi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder