12 Ağustos 2011 Cuma

Antalta Genelevi mühürlendi

Antalya'da, kırk yıl önce açılan ve zamanla yanına cami yapılan genelev, belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden 20 Temmuz'da gönderilen tebligat uyarınca, Antalya Valiliği Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığı Komisyonu kararına göre, 'Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü' kapsamında 40 yıl önce Antalya Kuzeyyaka Mahallesi'nde açılan ve zamanla yanına cami yapılan genelev mühürlendi.
Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunması sebebiyle cemaati bile kalmayan Abdurrahman Gazi Camii çevresindeki vatandaşlar ise önce mühürlenen ardından da yıkılacak genelev kararının doğru olduğunu belirtti. Mühürleme sırasında genelevde çalışan bir kadın mağdur olduğunu ve borçlarını nasıl ödeyeceğini bilemediğini belirtti.
Yaklaşık 130 bin kişinin yaşadığı genelev bölgesinde huzurun kalmadığını belirten Kuzeyyaka Mahallesi Muhtarı Binali Güney, "Millet adresini vermekten utanıyor. Yanında cami var. Daha güzel bir yer yapsınlar. Çevredekiler evlerini kiraya veremeyip, satamıyor. En doğru karar buydu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Genelev çevresinde evi bulunan Hasan Özdemir, "Genelev şehrin ortasında kalmış. Binalar var artık burada. Türkiye'de şehrin ortasında kalan başka bir yer yok. Genç çocuklarımız var. Bundan sonra cami dolar" ifadesini kulland
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder