27 Şubat 2011 Pazar

6. RUNTALYA 2011 MARATONU ve HALKIN FESTİVALİ


RUNTALYA 2011\'in tanıtım toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Antalya\'nın Göynük ilçesindeki Majesty Mirage Park Resort Otel'de gerçekleştirildi. Öger Tur tarafından düzenlenen maratona Türkiye'den 32 ilden 2 bin 256, 40 ülkeden 853 sporcu olmak üzere toplam 3 bin 109 sporcunun katılacağı belirtildi. Sporcular, 42 kilometre maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik halk koşusu, minik adımlar ve engelli maratonunda yarışacak. Migros AVM Halk Koşusu için de şu ana kadar 2 bin 860 kişi kayıt yaptırdı. Toplantıda bu yıl 6\'ncısı gerçekleştirilecek olan Maratonun ana hatları tekrar çizildi ve bu maratonun Antalya\'nın en önemli spor etkinliklerinden birisi olduğu yinelendi.
FARKLI BİR HEYECAN VE RUNTALYA 2011
06 Mart 2011 günü 6. kez koşulacak olan maraton bana göre Antalya\'nın yüz akı. Bu maratonun yurt içinden ve aynı zamanda yurt dışından Türk ekonomisine katkısı, turizmimize etkisi yadsınamaz bir gerçek. Maratonun meşalesini 5 yıldır yılmadan taşıyan bu gönüllü lejyonerlerin gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki mutluluk ve geceli gündüzlü çalışmalarından dolayı izlenebilen yorgunluk başka bir şey. Bu meşguliyet onların 6\'ncı yıla daha farklı heyecanla girmelerine engel değil. En ince ayrıntısına kadar maratonun aksaksız yürümesini ve hayata geçmesini sağlıyorlar ve bu başarı öyküsü sponsorlarla adeta taçlandırılmış.
KEYİFLİ ANLAR VE PAİNT BALL
Tanıtım toplantısının hemen ardından otelin Paint Pall alanında Öger Tour\'un maraton görevlileriyle bir müsabaka yaptık. Bu etkinliğe yabancı olduğumuz için iddialı bir şekilde tesisatlarımızı kuşandık ve ‘Allah Allah\' nidaları ile alana adımlarımızı attık. Başarmak yeminimizin ardından kalemizden çıkarak siperlere attık ham bedenlerimizi. Sağımızdan solumuzdan ve başımızın üzerinden gelip geçen kurşunlara aldırmayarak Öger\'in kırmızı bayrağını almak için canımızı ortaya attık. 3 raunt\'luk bu keyifli müsabakanın ilkinde yabancı, ikincisinde daha olgun ve üçüncüsünde de daha iddialıydık. Best Ajans\'ın yetkilisi Celal Becel bizleri oyun süresince sürekli atıl ve hareketli tuttu ve o kırmızı bayrağı canı pahasına getirerek Basın\'ın bu oyundan kayıpsız geçmesini sağladı.
KUSURSUZ ORGANİZASYON VE ÖGER TOUR
Bedenimizdeki boyalarla ve o anlatılamaz yorgunlukla kendimizi şölen sofrasına attığımızda çok şey cevabını buluyordu. Bizlerin günden keyif almasını sağlamak için tüm güleryüzlerini ortaya çıkaran, sempatik duruşlarını bizden hiç esirgemeyen Öger\'in o gönüllü savaşçılarına veda ederken de aynı samimiyeti yaşadık. A\'dan Z\'ye her şeyle yakından ilgilenen, bu maratonun eksiksiz ve kusursuz hayata geçebilmesi için insan üstü bir gayret sarf eden bu insanlara Antalya\'nın teşekkür borcu var. Bu yıl 6\'ncısını yaşayacağımız RUNTALYA Maratonu bana göre Uluslar arası bir Maratona doğru yol alıyor ve Halkın Festivali olma yolunda önemli bir payın sahibi oluyor. Antalya Basını olarak bu maratonda söz sahibi olan tüm sponsorlara, bu muhteşem yapıya emek veren insanlara ve bu başarı madalyasını göğsümüze takan bütün hissedarlara ben Antalya adına teşekkür ediyorum.
6 FARKLI KATEGORİDE YARIŞILACAK
Yurt içinden 32 farklı ilden 2256, yurt dışından 40 ülkeden 853 yabancı olmak üzere toplam 3109 profesyonel sporcunun kayıtlarını yaptırdığı Runtalya maratonu, bu yıl 42 km.lik maraton, 21 km.lik yarı maraton, 10 km, Halk koşusu, Minik Adımlar ve Engelli maratonu olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Aynı gün koşulacak olan Migros AVM Halk Koşusu için şu ana kadar 2860 kişi kaydını yaptırdı. Turizm ile sporu birleştirerek kış aylarına canlılık kazandıran organizasyonda Antalya ve civarındaki 40 otel Runtalya\'da koşacak sporcular ve yakınları ile kontenjanlarını doldurdu.

MÜTEVAZİ ÖDÜLLER
Atletizm Sporunu geniş kitlelere yayarak toplumda spor bilincinin gelişmesi hedefinden yola çıkan Runtalya, organizasyonun ilk beş yılında spora ve sporcuya verdiği değerin karşılığını her yıl artan katılımcı sayısı ile almaktadır. Her yıl farklı madalya ve kupaların verildiği organizasyonda yarışmada dereceye giren sporcular özel olarak tasarlanan kupaların yanı sıra, bölgenin seçkin otellerinde tatil kazanıyorlar. Maraton, yarı maraton ve 10 km koşularının ilk üç derecesini kazanan atletler bayanlar ve erkekler kategorilerinde olmak üzere Hillside Su, The Marmara, Ramada, majesty Mirage Park, majesty Palm Beach, majesty Tuana Park, Delphin Palace, Fame Residence ve Wow otellerinde bir haftalık tatil ile ödüllendiriliyorlar. Yaş gruplarında dereceye giren sporcular özel Runtalya hediyesi ile ödüllendirilirken, tekerlekli sandalye ile yarışmaya katılan sporcular madalya ve kupanın yanı sıra bir haftalık tatil ödülü kazanacaklardır. Yarışmayı katılan her sporcuya hatıra t-shirtü, madalya ve maraton çantaları verilecektir.

RUNTALYA 2011\'İN PARKURU
Spor otoritelerince Dünya\'nın en güzel koşu parkurlarından biri olarak belirtilen, Antalya-Kundu sahil bandı, eğim farkı olmadığından sporcuların enerjilerini tasarruflu kullanmaları için ideal imkânları sunuyor. Organizasyon ekibi parkur boyunca sporcuların sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri alacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için 42 km.lik parkur üzerinde kurulan 33 istasyondan 36.000 şişe su, 6000 şişe sporcu içeceği, 3 ton elma, muz ve portakal dağıtılacak. Sporcuların serinlemesi için istasyonlara kurulan su serinleme alanlarında 12.000 adet sünger kullanılacak. İstasyonlarda görev yapan 150 kişilik ekip sporcuların yarışlarında herhangi bir aksilik yaşanmaması için çaba sarf ederken, 10 Ambulans ve 20 Doktor sporcuların olası sağlık problemlerinde yardımcı olabilmek için parkur üzerinde görev yapacak. 280 kişiden oluşan polis ve jandarma ekibi trafiğin kontrolü ve güvenliğin sağlanması ile ilgili görevli olacak. Parkuru hareketlendirmek ve sporculara moral motivasyonunda yardımcı olmak için koşu yolu üzerinde Türkiye ve Anadolu kültürünü yansıtan gösteri ve etkinlikler gerçekleştirilecek. 50 animatör görsel ve akustik destekleri ile sporcuların koşu parkuru üzerinde renkli görüntülerle desteklenmesini sağlayacak. Yurt içi ve yurt dışından 15 kameraman, 23 fotoğrafçı parkur üzerinde quadlarla yarışı takip ederken, 50 ye yakın gazeteci yarışmayı yerinde izleyecek.

MİGROS AVM HALK KOŞUSU
Antalya Migros AVM sponsorluğunda gerçekleşen ve 06 Mart günü saat 10.00 da Antalya müzesi önünden başlayarak, Karaalioğlan parkında sona eren 4 kilometrelik Migros AVM Halk koşusuna bugüne kadar 2860 kişi kaydını yaptırarak koşu numarasını aldı. Kayıt için herhangi bir önkoşulun bulunmadığı Migros AVM Halk koşusuna katılmak isteyenler Migros AVM içindeki kayıt istasyonuna başvurarak koşu numaralarını temin edebilirler. Yarışa katılmak isteyenler için saat 09.00 da aşağıdaki noktalardan yarış alanına servis konulacaktır. : Meltem Halk pazarı, Dokuma Fabrikası Önü, Akdeniz Üniversitesi Kampus Girişi, Ofo Otel, Beyaz Dünya Karşısı, Migros AVM Önü, Dedeman Otel Önü, Sealife Otel Karşısı, Minicity Karşısı ve Kapalı Spor Salonu Önü. Koşuya katılanlar yarışma sonunda Migros AVM Halk Koşusu hatıra t-shirtü ve katılım belgesi sahibi olacaklar. Derece ölçümünün yapılmayacağı yarış sonrasında koşuya katılanlar kendilerine verilen kuponlarla stadyumda yapılacak çekilişlere katılma hakkı kazanacaklar.

MİNİK ADIMLAR MARATONU
Anadolu Hastanesi ve Öger Tours işbirliği ile hazırlanan Minik Adımlar Maratonu bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Yarış günü saat 09.30 da Antalya müzesi önünden başlayarak 400 m uzunluğundaki mesafe koşulduktan sonra yine Antalya müzesi önünde sona erecek Minik Adımlar Maratonuna 07.03.2005 ile 07.03.2007 tarihleri arasında doğmuş olan 4-6 yaş grubu çocuklar katılacaklar. Derecelendirmenin yapılmayacağı mini maratonda koşuya katılan her çocuk, maraton çantası, t-shirtü ve katılım sertifikası kazanacak.

MAKARNA PARTİSİ
Dünyanın farklı yerlerinden sporcuların bir araya geldiği ve koşu evraklarını teslim aldıkları geleneksel Makarna Partisi 04.03.2011 ve 05.03.2011 tarihlerinde Migros Alışveriş Merkezinde gerçekleşecek. Belirtilen günlerde 10.00-19.00 saatleri arasında kayıt evraklarını teslim alacak olan sporcular, aynı gün 12.00-16.00 saatleri arasında majesty Otel Zincirleri tarafından hazırlanan makarnaların tadına varacaklar. Makarna partisi için Migros Alışveriş Merkezine sporcuların kaldıkları otellerden gidiş ve dönüş servisi yapılacak.

STADYUM, MARATON ŞENLİKLERİ ve HEDİYELER
Stadyumda yerlerini alan izleyiciler bir yandan yarışları takip ederken, bir yandan müzik eşliğinde gerçek bir spor şenliğine tanık olacaklar.
Yarışın finaline sahne olacak Atatürk stadyumunda saat 10.00\' dan itibaren başlayan Maraton şenliğinde yarışı izleyen seyirciler aynı zamanda çok değerli hediyelerin sahibi olacaklar.

ANTALYALILAR KOŞU PARKURUNA…
06 Mart tarihinde Antalya Müzesinden başlayarak, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach sahil yolu ve Kundu\'ya kadar uzanan güzergâh koşu süresince trafiğe kapatılarak, zaruri geçişler için yetkililerce alternatif yollar gösterilecek. Binlerce sporcunun buluşacağı Runtalya organizasyonunda sporcuların yarış esnasında desteklenmeleri konusunda Antalyalılara önemli bir görev düşüyor.
http://www.antalyagazetesi.com.tr
Selahattin Yetgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder