26 Şubat 2011 Cumartesi

AB yolunda polis teşkilatı


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya AB Bilgi Merkezi tarafından, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde Emniyet Teşkilatı'na yönelik uyum çalışmaları ve yeni düzenlemeler konusunda Emniyet mensuplarını bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ''Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Türk Polis Teşkilatı'' konulu konferans yapıldı.

Polis üretiyor

Konferansın açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, Türk Polis Teşkilatı'nın ifa ettiği kutsal görevinin yanı sıra proje geliştirme kabiliyeti ile de toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çektiğini söyledi. Özen, ''Bugün Emniyet Müdürlüğü'nün internet sayfasına girdiğimizde karşımıza 50'ye yaklaşan sayıda proje çıkmaktadır. Projelerin içeriklerine baktığımızda tümünün öncü bir kamu kurumu olma sorumluluğu, yaratıcılık ve toplumsal bilinçle geliştirilmiş olduklarını görüyoruz'' diye konuştu.



Büyük değişim

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da, Türkiye'de özellikle polis teşkilatında büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi. ''Çağın gereklerine ayak uyduramayan değişimleri takip edemeyen, gelişmeleri gözleyemeyen hiçbir teşkilatın başarı şansı yok'' diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye, özellikle polis teşkilatı nereden nereye geldi. Mevzuat değişikliğinden öte, Türkiye'de özellikle polis teşkilatı artık insan haklarından bahsediyor. Türkiye, kamu düzeni korunmalıdır ama korunurken temel hak ve özgürlükler zedelenmelidir konusunu konuşuyor.''
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder