26 Şubat 2011 Cumartesi

‘CHP’ye oy yok’


Altınkum Mahallesi'ndeki bir sitenin giriş kapısının vaziyet planına uymaması ve şikayet üzerine Konyaaltı Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda yıkılması üzerine bir vatandaş, ''Bu Siteden CHP'ye Oy Yok'' pankartı astı.

Konyaaltı’nda Belediye Encümen’i sitenin giriş kapısını yıktırınca site sakinleri kazan kaldırdı ve‘CHP’ye oy yok’ pankartı astı. Altınkum mahallesi, 480. sokakta Özyeşilyurt sitesinin bahçe duvarı ile site giriş kapısı, vaziyet planına uygun yerde açılmadığı site sakinleri, iki yıl önce plan tadilatı yapılması kararı aldı. 76 üyeli siteden oybirliği ile karar çıkması halinde plan tadilatı yapılacağını belirten belediye, site yönetiminden 76 üyenin noter onaylı muvafakatını istedi. Ancak site sakinlerinden bir kişinin uygun görmediği plan tadilatı mahkemeye taşındı. Belediye ekipleri, Encümen kararı uyarınca, geçerli vaziyet planının uygulanmasını sağlamak amacıyla, vaziyet planına uygun olmadığı iddia edilen demir kapısını kaynakla kapatıp, planda kapı olarak görülen duvarın bir bölümünü, geçisi sağlamak amacıyla yıktı.



Pankart astılar

Yaşanan bu olaydan sonra, tepkisini dile getirmek isteyen site sakini Nadir Akılveren, '' Bu siteden CHP'ye Oy Yok'' pankartı astı. Akılveren, uygulamana için verilen bir mahkeme kararı olmadığını ve belediyenin site sakinlerini mağdur ettiğini ileri sürdü. Site Yöneticisi Cici Yay ise, yıllar önce hazırlanmış bir proje olduğunun, mevcutta kullanılan kapı için plan tadilatına gidildiğini anlattı. Yay, plan tadilatı için proje hazırladıklarını ve belediyeye sunulduğunu, ancak yargı sürecinin sonucu beklenmeden belediyenin işlem yaptığını kaydetti.

Siteye pankart asılmasının doğru olmadığını, bunun ferdi bir davranış olduğunu ileri süren Yay, ''Bir tane asıldı, bir tane daha asacaklardı, ellerinden aldım. 24 saat sitede pankart nöbeti tutamam'' diye konuştu.



İşlem yapılmayacak

Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Sarıhan kararın Belediye Encümeni kararına bağlı olarak uygulandığını söyledi. Sarıhan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermediğini ve Belediye Hukuk İşlerinden de yazılı görüş alarak, belediye encümeninin aldığı kararın gereğinin yerine getirildiğini kaydetti. Sitede asılan pankartla ilgili bir işlem yapmayacaklarını, ancak site sakinlerini bu pankartı kaldıracaklarını düşündüğünü belirten Sarıhan, niyetlerinin kimseyi üzmek olmadığını, sitenin kendi içinde yaşadığı bir sorunu belediyeye yansıttığını ifade etti.

Gerekeni yaptık

Başkan Yardımcısı Sarıhan, sitenin yıllar önce planını hazırlayan mimarın, sonradan açılacak yolu öngörmeden proje oluşturduğuna değinerek, sitedeki bir bir vatandaşın giriş çıkışın vaziyet planına uygun olması talebiyle belediyeye başvurduğunu kaydetti. Sarıhan, plan tadilatı için sitedeki 76 kişiden bir kişinin muvafakat vermediğini anlatarak, sürecin bir kaç yıldır devam ettiğini, sonuç alamadıkları için tadilat ruhsatı veremediklerini ve uygulanması gereken işlemi yaptıklarını bildirdi.
http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder