17 Şubat 2011 Perşembe

..Araç değil yaya kutsal


Dünyanın gelişmiş ülkelerinde trafiklerin her zaman yaya öncelikli olduğunun altını çizen Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz Antalya’yı yaya öncelikli kente dönüştüreceklerini belirterek “ Araçlar değil vatandaş kutsaldır” dedi.

Antalya Konyalılar Derneği’ni ziyaret eden Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, dernek yönetimi ve üyeleri ile yaptığı sohbette önemli konulara dikkat çekti.

Emniyet Müdürlüğü olarak Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını ve yapılan davetlere icabet ettiklerini belirten Yılmaz, “ Sivil Toplum kuruluşları kentlerin çok önemli unsurlarıdır. Bu unsurlarla sık sık bir araya gelip kentin sorunlarını ve projelerini tartışıyoruz “ dedi.



Güven önemli

Emniyet Müdürü Yılmaz, bu tür sohbetlerde sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin ve sorularının ağırlık kazanmasının uygun olduğunu dile getirerek “ Bu toplantıda benim ne konuşacağım değil sizin benden ne isteyeceğiniz önemli. Emniyet Müdürlüğü olarak suçların önlenmesi suçlar oluşmadan önlem almak önemli. Şehir güvenliyse turist geliyor işadamı yatırım yapıyor. Turizmde ve ticarette güvenliğin ve güvenin önemi büyük. Kuşku ve korkular artarsa bu kent cazibe merkezi olmaktan çıkar “diye konuştu.



Şeffaf olacağız

Vatandaş ve polis dayanışmasını ve birlikteliğini sağlamak amacıyla oluşturulan Toplum Destekli Polis’lik olayında olabildiğince şeffaf olacaklarının altını çizen Emniyet Müdürü, “Toplum destekli polis sisteminde şeffaf olma gayretimiz var. Sorulan her tüylü soruya cevap vereceğiz. Bunda sizin desteğiniz şart. Toplum destek vermezse hiçbir kurum başarılı olamaz” dedi.



Tedbir almalıyız

Kentte işlenen suçlarda caydırıcılık ve olayların çözümü için özel güvenlik sistemlerinin büyük payı olduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi:“Devletin her yeri koruması zor. Önce tedbir almalıyız. Basit bir tedbir büyük suçların aydınlanmasını sağlar. O yüzden vatandaş güvenlik sistemlerinin kullanmaya alışmalı ve kendine has önlemler almalı.”



Karanlığı severler

Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, kente suç oranının azalmasında organize suç örgütlerine karşı yapılan operasyonların etkili olduğuna dikkat çekerek konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Organize suç örgütlerine darbe vuruldu. Bu da nitelikli hırsızlığın oranını düşürdü. Yaya ve motorize ekip sayısı arttı. Suçlular karanlığı sever karanlık suçlunun rahat ettiği ortamdır. Suçlu devletin olmadığı yetersiz kaldığı yerde kök salar Suça ve hırsızlığa mani olmak için bir yolda hırsızın satış yollarını tıkamaktır. Biz çalıntı mal alıp satanlarında önünü kesince işler kendiliğinden rayına girdi.”



MOBESE caydırıcı

Emniyet Müdürü Yılmaz, eğitim ve gelir düzeyi yükseldikçe beklentilerinde arttığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:“Kentin farklı yerlerinde farklı tepkiler alıyoruz. Antalya’da her bölge insanının beklentileri farklı. Yaptıklarımızın yeterli olduğunu düşünürsek başarısız oluruz. Yetmez kesinlikle yetmez. Özellikle MOBESE’nin caydırıcı yönü çok yüksek. MOBESE sisteminin ardından kentte suç oranları yüzde 79 düştü. Gidemediğin yer senin değildir. Bizim yeni hedefimiz yaya öncelikli bir kente dönüşmek. Araçlar değil vatandaşlar kutsaldır. Trafikte yayalara saygı ve öncelik veren sistemi bu kente yerleştirebilirsek büyük mesafe katetmiş oluruz.”

Toplantının ardından Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, derneğin faaliyetleri hakkında toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri ve misafirlere kısa bir bilgi verdi Ziyarete, yeni göreve atanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder