23 Şubat 2011 Çarşamba

Taze meyve suyu okul kantinlerinde


Antalya'daki okulların kantininde öğrencilere taze meyve suyu satılmaya başlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hedefi, uygulamayı yaygınlaştırarak sağlıklı nesiller yetiştirmek


İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gazetecilere Döşemealtı Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin kantininde 'kantinlerde taze meyve suyu' projesini tanıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, çocukların, geleceğin teminatı olduğunu hatırlatarak, onların sağlıklı beslenmesinin önemini vurguladı.



Altıparmak uyardı

Vali Ahmet Altıparmak'ın, Antalya'nın meyve cenneti ve narenciye yönünden zengin şehir olduğunu belirterek, narenciyenin neden okul kantinlerinde öğrenciye ulaştırılmadığını sorduğunu kaydeden Gülay, ''Bir genelge ile bizi bu konuda uyardı. Önerileri doğrultusunda tüm okullarımıza talimat gönderdik. Antalya'daki 447 okuldan 205'inin kantininde taze meyve suyu satışı başladı. Uygulamayı müfettişler vasıtası ile de kontrol ediyoruz'' diye konuştu.



Türkiye’ye örnek

Uygulama ile hedefin, çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak olduğunu belirten Gülay, ''Hedefimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek. Sağlıklı beslenen çocuk sınavlarda da başarılı olur'' dedi. Çocuklara ortalama günde 40-50 bardak meyve suyu, 100'ün üzerinde de meyve satıldığını belirten Gülay, hedeflerinin çocukların doğal beslenmesi ve obezitenin önüne geçmek olduğunu vurguladı. Gülay, uygulamanın Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder