21 Şubat 2011 Pazartesi

Kepez, Varsak'ın tarım sorunu için çalışma başlattı


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Varsak bölgesinde imarlı iken 25 binlik plan revizyonu ile tarım alanına dönüştürülen parsellerin eski imar haklarına tekrar dönebilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.


Başkan Hakan Tütüncü ve AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, Varsak Şelale Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıda, vatandaşların taleplerini dinlediler.

Tütüncü, mahalle ziyaretlerinin, vatandaşların problemlerini yerel yöneticilere, milletvekillerine doğrudan iletebildikleri ortamın oluşması bakımından önemli olduğunu belirtti.



2-B kanun tasarısı TBMM’ye geliyor

Bir vatandaşın, 2-B olarak adlandırılan orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri ile ilgili sorusu üzerine Tütüncü, şunları söyledi: “2-B ile ilgili hazırlanan kanun tasarısı önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ne sunulacak. Bu mülkiyet problemini çözecek olan bu kanun tasarısının, genel seçimden önce TBMM’den geçmesini bekliyoruz. Kanun tasarısı yasalaştıktan sonra da 2-B ile ilgili arazilerin vatandaşlarımıza satışı gerçekleşecek.”

Tütüncü, 2-B ile ilgili sıkıntıyı çözebilmek için Ak Parti Antalya Milletvekilleri ile çok büyük bir uğraşın içerisinde olduklarının da altını çizdi.



Arıcı’ya destek teşekkürü

Başkan Tütüncü, 2-B’nin çözümüne ilişkin çalışmalara en çok destek veren milletvekillerinden bir tanesinin de Abdurahman Arıcı olduğunu kaydederek, “Sayın Arıcı, hangi dertleri olduysa 7 gün- 24 saat vatandaşımızın emrinde ve hizmetinde oldu. Kepez’in sorunlarının çözümünde her zaman bize yardım etti. Bundan dolayı Kepez halkı adına kendisine teşekkür ederim.” diye konuştu.



Tarım alanına dönüştürülen imarlı parsel problemi

Tütüncü, Şelale Mahallesi’ni ziyaretinde Varsak bölgesinde imarlı parsellerin tarım alanına dönüştürülmesi probleminin çözümüne yönelik çalışma başlattıklarının müjdesini de verdi.

Başkan Tütüncü, üzerinde yapılaşma olan imarlı parsellerin, 25 binlik plan revizyonu ile tarım alanına dönüştürülmesinin bölgede mağduriyete yol açtığına vurgu yaptı.

Başkan Tütüncü, tarım alanına dönüştürülen parsellerin, eski imar haklarına tekrar dönebilmesi(Tarım alanı dışına çıkarılması) amacıyla kamu yararı kararı alınması için Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurduklarını, ilgili kamu kurumlarıyla da yazışma başlattıklarını ifade etti.



“Büyükşehir’in görevi ama çözüm için biz çalışıyoruz”

Tütüncü, problemin çözümü için 25 bin ölçekli nazım imar planında değişiklik yapılması gerektiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu imar problemini çözmek, Antalya Büyükşehir’in görevi ama dert de Varsaklılar da. Vatandaşlarımızın dertlerine çare olmamız lazım. 25 bin ölçekli planın altlığı olan belgelerin toplanması işini, bakanlıklarda kararların çıkarılması işleriyle ilgili çalışmaları biz sürdürüyoruz. Belgeleri ve kararı, 25 bin ölçekli imar planında revizyon yapmak için Büyükşehir’e göndereceğiz. Tarım arazisinin tarım arazisi dışına çıkarılması yasal düzenlemeler bakımından çok basit bir iş değil. Zoru Varsaklılar için başaracağız”







Arıcı: Tütüncü ile iftihar ediyoruz

Ak Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı da, Tütüncü ile birlikte Kepez’in problemlerini çözmek için çalıştıklarını söyleyerek, “ Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Önemli olan hizmet edebilmektir, kalıcı bir eser bırakabilmektir. Sayın Tütüncü, Kepez’de güzel işler yapıyor. Kendisiyle iftihar ediyoruz.” dedi. Arıcı, milletimizin desteği ile Anayasa değişikliği yaparak Türkiye’nin önünü açtıklarını dile getirerek, “Vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Vatandaşlarımız bize güç veriyor. Biz de TBMM’de halkın bize verdiği güçle yasaları çıkarıyoruz.” diye konuştu.

Şelale Mahalle Muhtarı Halil Gündoğdu da, yaptığı yol, park hizmetlerinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Kahvaltının yapıldığı Isparta Ekmek Fırını’nın sahibi Gökhan Ürem de, Tütüncü’ye, üzerinde Türk bayrağı olan minyatür halı hediye etti.

myantalya.net/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder