23 Şubat 2011 Çarşamba

Türkiye'nin tek sağlık turizmi fuarı 3 Mart'ta açılıyor


Sağlık Turizmi, Termal Spa&Wellness, Talasso, Termal ve Medikal Turizm Fuarı (3. Anfaş Hetex), 3 -6 Mart tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Türkiye'de sağlık turizmi konusunda tüm alt sektörleri bir araya getirecek fuara, yerli ve yabancı 82 firma katılacak.


Antalya Fuarcılık AŞ (Anfaş) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarı yurt içinden 5 bin, yurt dışından ise 600 civarında sağlık turizmi temsilcisi firma, doktor ve sigorta şirketleri, asistans firmaları, klinik sahipleri ve dernek başkanlarından oluşan ziyaretçinin gelmesini beklediklerini bildirdi.

Mustafa Çalık, düzenlediği basın toplantısında Hetex Fuarı hakkında bilgi verdi. Çalık, fuarın turizmin 12 aya yayılması ve ölü sezonun canlanması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Fuarın bu sene 31 ülkeden gelen temsilcilerle gerçekleştirilecek 'Sağlık turizminde ikili iş görüşmeleri' ile sektöre büyük kazanç sağlayacağını belirten Çalık, "Amacımız, Türk sağlık ve medikal turizmini ve gelişmelerini tanıtmak, Türk firmalarının yurt dışında yeni pazarları tanımasını ve yeni müşteriler bulmalarını ve daha önce yurt dışına açılmamış Türk firmaları dış pazarda yeni işbirlikleri geçekleştirmeleri sağlamak." dedi.

Fuar kapsamında ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, B.E.A. Belçika, Bahreyn, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İran, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Pakistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Suriye, Uganda, Ürdün'den 54 firmanın Türkiye ile sağlık turizmi konusunda 1800 civarında iş görüşmesi yapacağını kaydeden Çalık, Anfaş Hetex Fuarı'nın sağlık turizmiyle ilgili tüm kurum ve kuruluşlar tarafından desteklendiğini ifade etti. Fuarın bu yılki konuk ülkesinin Azerbaycan olacağını da aktaran Çalık, Azerbaycan Sağlık Bakanı Yardımcısı Elsever Agayev'in fuarı ziyaret edeceği bilgisini verdi.

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya'nın 2023 yılında '20 milyon turist, 20 milyar dolar gelir' hedefinin olduğunu hatırlatarak, "Bu hedefe ulaşmak için kış aylarının da dolu geçmesi gerekiyor. Hetex Fuarı, bu açığı kapatmak için büyük önem taşıyor." ifadesini kullandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen ise dünyada sağlık turizmi pazarının 60 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Sağlık turizminin yüksek gelir grubuna hitap ettiğini dile getiren Özen, "Ülkemize gelen turistlerin çok azı sağlık turisti. Dolayısıyla turizmimizi sağlıkla çeşitlendirmeliyiz." şeklinde konuştu. Özen, Türkiye'de sağlık hizmetlerinin Avrupa'ya göre yüzde 50, Amerika'ya göre ise 10 daha ucuz olduğunu aktardı.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Antalya Temsilcisi Dr. Ferhat Kayan klasik turizmle uğraşan acente ve otellerin sağlık turizmine yeterli ilgiyi göstermemesinden yakındı.

Fuarda, hastaneler tarafından obezite, diyabet gibi hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde doğru beslenme şekillerinin uygulamalı olarak gösterileceği 'Sağlıklı Yaşam Restoranı' hizmeti de verilecek. Anfaş Hetex Fuarı çerçevesinde; Medikal Turizm Derneği, Türkiye Kaplıcalar Birliği, Masaj ve Doğal Terapiler Derneği ve Avrupa Kaplıcalar Birliği tarafından organize edilecek '3. Uluslararası Sağlık Turizmi Günleri' panelinde yerli ve yabancı dünyada isim yapmış pek çok uzman bir araya gelecek.
http://www.zaman.com.tr/haber
(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder