23 Şubat 2011 Çarşamba

Sanayide siyaset rüzgarı


OSİAD Başkanı Hakan Karaca, son dönemlerde sanayiciler arasında siyaset rüzgârı estiğini söyledi. Karaca, “Bu rüzgarın esmesi iyi değil ve sanayicinin birlikteliğine zarar verir” dedi.


Birliktelik bozulur

Radyo Ekspres’te yayınlanan ve Mehmet Talay’ın moderatörlüğünü yaptığı Gündem Programı’na katılan OSİAD Başkanı Hakan Karaca, sanayiciler arasında son dönemlerde siyaset rüzgârının estiğine dikkat çekti. Karaca, siyaset rüzgârının sanayicilerin birlikteliğine zarar vereceğini söyledi. Antalyalı sanayicilerin, Anadolu’nun diğer kentlerindeki sanayiciler kadar atak ve girişimci olduğunu belirten Karaca, devletin himayesinden daha çok, kendi birlikteliklerine ve girişimci ruhlarına güvendiklerini ifade etti.

Önlemler almalıyız

Sanayicilerin birlikte hareket etmeleri sonucunda birçok sorunlarını çözebileceklerini söyleyen OSİAD Başkanı Karaca, “Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işadamlarının yıllık toplam sabit giderleri 450 milyon TL. Önce biz birlik olup bu sabit giderleri aşağıya çeken önlemleri almalıyız. Keza buradaki sanayicilerin her biri 20-30 ülkeye ihracat yapıyor. Herkes farklı ülkelerde pazar sahibi. Biz birlik olup hepimiz birbirimizin pazarlarına girebilmenin yollarını bulmalı, yardımlaşmalıyız” diye konuştu.
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder