21 Şubat 2011 Pazartesi

AKEV (Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı)23. Olağan Genel Kurulu coşkulu bie katılımla gerçekleşti


Antalya Üniversitesi ni kurma yolunda büyük bir yol kat eden AKEV de 23. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Üniversitesi kuruluş çalışmalarının da ağırlıklı bir gündem maddesi oluşturduğu genel kurul, hayli üst düzey bir katılım ve coşkuya sahne oldu.


Orhan Tolunay ‘ın oybirliğiyle divan başkanlığına getirildiği genel kurula AKEV üyelerinin ve çalışmalarının yanı sıra Antalya Üniversite Mütevelli Heyeti Üyeleriyle, üniversite kurucu meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

AKEV Yönetim Kurulu’nun oybirliğiyle ibra edildiği genel kurulda , Divan Başkanı Tolunay, Antalya Üniversitesi kuruluş çalışmalarıyla ilgili gündem maddesini görüşmeye açtı. Çok eski bir AKEV’li ve AKEV dostu olarak, üniversite kuruluş çalışmalarını yürüten ekipte içtenlikle görev aldığını belirten Tolunay, öncelikli olarak AKEV’lilerin ve tüm Antalyalıların Antalya Üniversitesi kuruluş çalışmalarına sahip çıkması ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan Antalya Üniversitesi Çalışma Grubu Başkanı Hasan Subaşı, yapılan çalışmaları, gelinen noktayı genel kurul üyelerine aktardı ve şunları kaydetti : “ Bir halk üniversitesi olarak hayal edilen Antalya Üniversitesi’ni hayata geçirmek üzere oluşturulan ekipte yer almanın gururunu ve sevincini yaşıyorum. Antalya Üniversitesi’nin bir sermaye grubuna dayanmadan , imeceyle, bütün Antalyalıların ortak eseri olarak hayata geçirilmesi için, Antalya’da ve Ankara’da yoğun çaba harcıyoruz. Hazır para gücünün çok önemli bir kriter olduğu üniversite kurma uğraşısında YÖK üyelerine ve parlamenterlere AKEV gerçeğini aktardık ve AKEV’in bu imeceyle başarabileceğini örnekleriyle anlattık. Zorlu bir yolda ilerlediğimizi söylemeliyiz; ama sevindirici olan şu ki YÖK ve Parlamento düzeyinde lehimize bir bakış açısı oluştu. Örneğin istediğimiz anda Meslek Yüksekokulu izni alabilecek konumdayız. Biz Fakülte girişimimizle ilgili kadrolarımız saklı kalmak koşuluyla işe Meslek Yüksekokulu başlayabileceğimizi ilgili mercilere aktardık. Şimdi bize , Antalyalılara ve siz AKEV ailesine düşen, tüm enerjimizle bu işe sarılmak ve sorumluluk üstlenmek. Bu işi kenetlenerek çözeceğiz.

Subaşı’nın konuşması genel kurulda yüksek bir heyecan yaratırken Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa EMEK söz aldı. Üniversite kuruluş çalışmalarına büyük bir sevinçle dahil olduğunu belirten Emek, bu süreçte en önemli ihtiyaçlarının gerçek bir katılım ve dayanışma olduğunu, bu sağlandığı taktirde her türlü güçlüğün aşılabileceğini ve Türkiye’de model oluşturacak bir işe imza atılabileceğini belirtti.

Daha sonra gündem doğrultusunda söz alan AKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Selahattin ÇİÇEK katılımcılara teşekkür ettikten sonra vakfın çalışmaları ve özellikle üniversite konusunda atılan adımları ve gelinen noktayı genel kurula sundu.

Genel Kurul’a üniversite için 30 milyon yatırım yapıldığı, 2011 yılında 12.500 bin TL yatırım yapılacağı ifade edildi. 2011 yılı çalışma programı tahmini bütçesi 27.800 bin TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

Vakıf mal varlığı değerinin 15 milyondan 56 milyona çıkarıldığı, bu değerlerin ilgili makamlara sunulduğunu belirtti.
myantalya.net/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder