16 Şubat 2011 Çarşamba

Gıda fuarı başladı



ANFAŞ Fuarcılık tarafından Antalya Expo Center’da düzenlenen 18'inci Food Product Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı açıldı.



Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gültekin Gencer fuarın açılış kurdelesini birlikte kesti.

EN BÜYÜK TİCARİ ETKİNLİK

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarın Türk gıda sektörünün en büyük ticari etkinliği haline geldiğini söyledi. Fuara turizm bölgelerinin ağırlıkta olduğu Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki otel, restoran, fast food firmaları, pastane zincirleri, süpermarketler, okul kantinleri, yemek fabrikaları ve orduevlerinin katıldığını kaydeden Çalık, yurt dışı tanıtım için yapılan çalışmalar sonucunda da alım heyetlerinin ikili görüşmeler yapacağını söyledi. Mustafa Çalık, ikili görüşmelerin ihracatın artmasında büyük etki yaratacağını vurguladı.

GÖZARDI EDİLEMEYECEK BİR SEKTÖR

Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak ise tarım sektörünün istihdam yaratması ve milli ekonomiye katkısı nedeniyle çok önemli ve gözardı edilemeyecek bir sektör olduğunu söyledi. Bakanlık olarak sürdürülebilir gıda denetimi yapılmasının en büyük hedeflerinden biri olduğunu aktaran Kadak, "Tüketiciye güvenilir gıda arzını sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 81 il ve ilçe müdürlüklerinde yetkilendirilmiş denetçilerle bu kontrolleri sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

2010 yılında denetçi sayısının 4 bin 635 olduğunu kaydeden Kadak, "Bakanlık 2009 yılından bu yana 'Alo Gıda' uygulaması yapıyor. Bu hatta gelen şikayetlerin sayısı 2010 yılının 31 Aralık itibariyle 56 bin 240 olarak gerçekleşti. Şikayetlerin 10 bin 480'ine cezai işlem uygulandı" diye konuştu.

45 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

415 firmanın katıldığı fuar, 16-19 Şubat tarihleri arasında açık kalacak. 45 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda sektör temsilcileri ürünlerini tanıtacak. Fuarda, en yeni teknoloji, uygulama ve ürünler, yerli ve yabancı katılımcı firmalar tarafından ziyarete açıldı.
http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder