20 Şubat 2011 Pazar

Manavgat'ta kadın çiftçiler yarışmasının birincisi Çakış köyünden Hayriye Koca oldu


Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması'nın birincisi Çakış köyünde Hayriye Koca oldu.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Daire Başkanlığı'nın 8'incisini gerçekleştirdiği Kadın Çiftçiler Yarışıyor programına bu yıl Manavgat'tan 21 çiftçi kadın katıldı. Ön eleme sonrası Özel Başarı İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan yarışmada 15 sorunun 13'üne doğru cevap veren Çakış köyünden Hayriye Koca oldu. Yedek altın sorular sonrası ikinciliği Taşağıl beldesinden Gülistan Karahan ve üçüncülüğü ise Gündoğdu beldesinden Hanife Aktur elde etti.

Yarışmada ilk üçe giren kadın çiftçilere Manavgat Ziraat Odası(MZO) ev aletleri hediye etti. Kadın çiftçilere hediye ve teşekkür plaketlerini ise Antalya İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım(ÇEY) Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, İlçe Tarım Müdürü Hakan Eski, MZO Başkanı Rasim Metin ve Gündoğdu Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı'nın eşi Birsel Nalcı verdi.

Kadın çiftçiler yarışıyor programının yarı finalinin 8 Mart'ta Antalya'da yapılacağını belirten Antalya ÇEY Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, yarışmaya 17 ilçeden 224 kadın çiftçinin katılacağını söyledi. Büyüksoy, "Bu tür yarışmalarla kadın çiftçilerimizin genel kültür tarım, hayvancılık, narenciye, meyve ve sebze yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olmasına öncülük ediyoruz. Onun bilgi yarışmamızı Antalya'da 17 ilçemizde etkin hale getirdik. İlçelerimizde birinci olan kadın çiftçilerimiz 8 Mart'ta yarı final yarışmasını yapacak. Final yarışmasında birinci gelen kadın çiftçimiz 26 Nisan'da Karaman'da yapılacak olan bölge yarışmasında Antalya'yı temsil edecek." diye konuştu.
MZO, ayrıca yarışmaya katılan tüm kadın çiftçilere 10 adet zeytin fidanı hediye etti

http://www.antalyahaberci.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder