23 Şubat 2011 Çarşamba

O’nlar Sevgi meleği


Büyükşehir Belediyesi, sosyo-ekonomik yönden yoksun yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım hizmeti sunmaya devam ediyor. Doktor, yaşlı bakım teknikeri ve hemşireden oluşan sağlık ekibi, günlük tarama ve hizmet kontrolü gerçekleştiriyor,


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın özellikle yaşlılar için hayata geçirdiği çalışma takdir topluyor. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde yürütülen çalışma ile bakıma muhtaç ve yatalak durumdaki ekonomik yoksunluk içindeki engelli ve yaşlı vatandaşlara evlerinde sağlık ve bakım hizmeti sunuluyor.



Kadınlar sertifikalı

Çalışma kapsamında yaşlı bakım sertifikasına sahip kadınlar tarafından yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, yemek, ev temizlikleri ve alışverişleri yapılıyor, faturaları ödeniyor, hastane işlemleri, tedavilerinin periyodik takibi gerçekleştiriliyor. Gerektiği takdirde fizik tedavi hareketlerine yardımcı olan kadınlar yaşlıları açık alanda yürüyüşe çıkarıyor.



45 yaşlıya hizmet

Bir doktor, yaşlı bakım teknikeri ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi ise hizmetten yararlanan yaşlılara periyodik sağlık taraması hizmeti sunuyor. Sağlık problemleri tespit edilen hastalar hastanelere yönlendiriliyor. Evde hizmet veren bakım elemanı ise gün sonunda tuttuğu raporu sağlık personeline teslim ediyor. Bu kapsamda, hizmeti sürdüren 16 sertifika sahibi bakım elemanı sosyo-ekonomik yönden yoksun 45 yaşlıya bu hizmeti sunuyor.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder