26 Şubat 2011 Cumartesi

Temizlik ve geri dönüşüme tam not


Antalya’da bulunan 3 Avrupa ülkesinin öğrencileri, Başkanı Evcilmen’i ziyaret etti. Yabancı öğrenciler kentin temizliği ve geri dönüşüm projesine duydukları beğeniyi dile getirdi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “İsraf Engellenemez Değildir Projesi” için Antalya’da bulunan Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Türk gençlerden oluşan heyeti kabul etti.



Çalışmaları anlattı

Antalyalı gençlerden oluşan İsrafı Önleme ve Yoksullukla Mücadele Grubu’nca hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen İsraf Engellenemez Değildir Projesi kapsamında 8 günlük program için kentte bulunan gençleri kabul eden Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Hayran kaldılar

Başkan Evcilmen, enerji tasarrufu ve doğal zenginliklerin yok olmasının önlenmesinde önemli yere sahip Geri Kazanım ve geri dönüşümü mümkün poşet kullanımı projeleri hakkında bilgi aktardı. Başkan Evcilmen’e ülkelerine özgü armağanlar sunan gençler, Geri Kazanım ve doğada tamamen yok olabilen poşet kullanımı projeleri için kutlarken kentin temizliğine hayran kaldıklarını söyledi.



Dönüşüm Sergisi

Öte yandan, Antalya Koleji İlköğretim Okulu Eko-Tim öğrencilerinin “Atıkların Geri Dönüşümü” sergisi açıldı. Öğrencilerin pet şişe, plastik bardak, çatal, kaşık, plastik kapak, eski gazete, ayakkabı kutuları ve dergiler kullanarak yaptıkları balık, araba, vazo ve kelebek gibi şekiller ile soyut tabloları tek tek inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Koleji İlköğretim Okulu Koordinatörü Mehmet Esen ve öğretmenlerden bilgi aldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder