20 Şubat 2011 Pazar

Şampiyonun hayatı film gibi


ANNESİ tarafından 40 günlük bebekken terkedilen, babası ise işlediği cinayet nedeniyle ömür boyu hapse mahkum olan 15 yaşındaki Gözde Akbayır, kendisini hayata bağlayan tekvando sporunda 4 kez üst üste Türkiye şampiyonluğu kazandı.



Alanya'da düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda mücadele eden Ankara Özcan Tekvando Kulübü'nün başarılı sporcusu Gözde Akbayır'ın hayat öyküsü, filmleri aratmıyor. Henüz 40 günlükken annesi tarafından terk edilen Gözde, 9 yaşındayken babasının işlediği bir suç yüzünden ömür boyu hapse mahkum edilmesi ardından babaannesi ve dedesiyle yaşamaya başladı. Cezaevine giren babası, Gözde’yi arkadaşı tekvando antrenörü Özcan Ağırdaş'a emanet etti. Ağırdaş’ın yardımıyla tekvando sporuna başlayan Akbayır, kısa süreli spor hayatında birçok başarıya imza attı. Derslerinde de başarılı olan Ankara Samanyolu Koleji öğrencisi Gözde Akbayır, başarılarından dolayı burslu eğitim kazandı. Bugüne kadar tekvandoda minikler, yıldızlar ve gençlerde 4 kez Türkiye birinciliği elde eden Akbayır, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan (SHÇEK) bağlanan aylık 300 TL yardımla yaşamını sürdürüyor.

TEKVANDO HAYATA BAĞLADI

Şu anda babaannesi ve dedesiyle birlikte yaşadığını belirten Akbayır, "Mütevazı bir çevrede yaşamımı sürdürüyorum. Hayata tutunma dalım sadece tekvando. Anne ve babamın yokluğunu kulüp başkanım ve antrenörüm gideriyor" dedi. Eğitimini, tekvando sporunda elde ettiği başarılardan dolayı kazandığı bursla düzenli bir şekilde devam ettirdiğini anlatan Akbayır, "4 kez üst üste Türkiye şampiyonu oldum. Milli takım seçmelerine katıldım. Şimdiki hedefim Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 1'inci olarak Avrupa ve dünya şampiyonası ile olimpiyatlara katılmak. İleride beden eğitimi öğretmeni veya tekvando antrenörü olmak istiyorum" diye konuştu.

UMARIM DAHA İYİ YERLERE GELİR

Gözde'nin kulübün ve antrenörlerinin desteğiyle bugünlere geldiğini belirten Özcan Tekvando Spor Kulübü Başkanı Tahsin Böcek ise şunları söyledi:

"Gözde 4 kez Türkiye şampiyonu oldu. Tekvando sporu ve başarıları sayesinde Ankara Samanyolu Koleji'nde okuyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da Gözde'ye önemli katkıları oldu. SHÇEK, Gözde'ye 300 TL maaş bağladı. Şimdi babaannesi ve dedesinin yanında kalıyor. Şampiyonada madalya kazandığında annesi ve babası yanında olmadığı için sevincini sadece bizimle paylaşabiliyor. Spor sayesinde buralara geldi. Umarım çok daha iyi yerlere gelir."

ONU KUCAKLAYACAK YAKINI YOK

Özcan Tekvando Spor Kulübü Antrenörü Özcan Ağırdaş da 5 yıldır antrenörlüğünü üstlendiği Gözde’nin çok başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şampiyon olduğunda onu kucaklayacak bir yakını yok. Kürsüye çıktığında başını öne eğerek gidiyor. İlerleyen zamanlarda ona sahip çıkacak bir sponsor bularak hayatını kurtarmasını umut ediyoruz."

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder