19 Şubat 2011 Cumartesi

Karadan denize baktık


DTO Başkanı Ahmet Erol, Antalyalının bu güne kadar hep karadan denize baktığını, yeni projeler ve hazırlanan master planlarla denizden karaya da bakacağını söyledi.


DTO Başkanı Ahmet Erol, Radyo Ekspres’te yayınlanan Ekspres Gündem programında Mehmet Talay’ın konuğu oldu. Erol, Sıçan Adası’na yapılması planlanan Balıkçı Barınağı Projesi’ne değinerek, “Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’la bir araya geldiğimizde bize bir müjde verdi. Bakan’ın söylemine göre Balıkçı barınağı projesi DPT’den geçti ve 2011 bütçesinde yer aldı. Sıçan Adası’na 600 tekne kapasiteli barınak yapılacak” dedi.



Antalya bütünleşti

Erol, Antalyalının bu güne kadar hep karadan denize baktığını, yeni projeler ve hazırlanan master planlarda denizden karaya da bakacağını söyledi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erol, Antalya’da mükemmel bir bütünleşmenin yaşanmaya başladığını belirterek “Paylaşımsız sektör başarılı olamaz. Antalya milletvekilleriyle birliktelik sağladık siyasi parti ayrımına giremeyiz. Hüsnü Çöllü’nün çabası çok önemliydi. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin harca dönüştürülmesinde çok ciddi katkıları oldu. Denizde kesilen cezalar 5 bin lira gibi akıl alır mantıklı bir seviyeye inmesine katkıları oldu. Siyasi parti milletvekilinin bize desteği büyük” dedi.



Denizden karaya

Erol, ülke olarak çok geniş bir sahil şeridine sahip olunduğunu ancak bundan yararlanamadığımıza dikkat çekerek “Türkiye’de 8 bin 333 kilometre sahilimiz var her ülkeye sahip olmaz böyle bir güzellik. Niye denizden faydalanmıyoruz. Turizm gelirlerimiz çok güzel Antalyalı denizden Antalya’yı hiç seyretmemiş. Bizim olayımız Antalya’dan denize bakmak denizden Antalya’ya bakarsanız havamız değişir. Antalya’nın denizini vakumlayıp Konya ovasına bırakırsanız Antalya da nasıl bir değer kalır koca bir vadi görünür. Deniz burada başlıyor hep seyretmekle mi yetineceğiz. Ekonomi soruları sormazsak bir yerlere gidemeyiz. Tarım ve turizm daha çok tercih edilmiş ve bunun rehaveti var. Denizden ticareti düşünmemişiz. Yavaş yavaş denizcilikten faydalanmaya başlıyoruz” diye konuştu.



Balıkçı barınağı

Ahmet Erol, Sıçan Adası’na yapılması planlanan Balıkçı Barınağı Projesi’ne değinerek, “Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’la bir araya geldiğimizde bize bir müjde verdi. Bakan’ın söylemine göre Balıkçı barınağı projesi DPT’den geçti ve 2011 bütçesinde yer aldı. Sıçan Adası’na 600 tekne kapasiteli barınak yapılacak. Balıkçılık kooperatifinin çok dikkat etmesi lazım. Bölgeye uygun bir barınak tüm kurumların tarzıyla oluşturulmalı. Yerel yönetimlerce Sıçan Adası konusunda kolaylıkların sağlanması lazım. Halka dönük halkın balığını seçip evine götüreceği veya orada yiyebileceği bir şekilde yapılmalı. Sıçan Adası’nın doğallığının da korunabileceği bir proje hazırlanmalı. Balık halinden gelecek rüsum belediyeler için ciddi bir kazançtır. Buradan elde edilecek kazancın geri dönüşümünün de sağlanması lazım” şeklinde konuştu.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder