25 Şubat 2011 Cuma

Turistin ölümüne 'haksız tahrik indirimi' isteği


Antalya’da 2009 yılında yapılan Oktoberfest'te tanıştığı Alman vatandaşı 69 yaşındaki Agust Michael Nall'ın, kendisine eşcinsel ilişki teklif ettiği iddiasıyla yumruklayarak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Buğra Güney için savcı 'haksız tahrik indirimi' talep etti.


Alman vatandaşı Agust Michael Nall'ın 5 Ekim 2009 tarihindeki ölümüyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, mahkemeye sunduğu mütalaasında Alman vatandaşı Agust Michael Nall'ın Buğra Güney’e cinsel amaçlı tacizde bulunduğunu belirterek, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan üniversiteli gence haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Mahkeme savcının mütaalasına uyarsa 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada 16 aydır tutuklu olan üniversite öğrencisi Buğra Güney, savcının mütalaasını hiçbir şey söylemeden dinledi. Buğra Güney’in avukatı yazılı savunma için süre istedi. Duruşma, karar verilmek üzere 22 Mart'a ertelendi.

ÜST GEÇİTTE ÖLÜM

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bir bira şirketinin işbirliğiyle düzenlenen Almanlar'ın hasat bayramı Oktoberfest'e giden Alman turist Agust Michael Nall, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Buğra Güney ile tanışmış, festival alanından ayrılan ve aşırı alkollü olan ikili yaya üst geçidinde tartışmıştı. İddiaya göre Alman turist, üniversiteli gence eşcinsel ilişki teklif etmiş, bunun üzerine sinirlenen Güney, Nall'a yumruk atmıştı. Yere düşen Nall, olay yerinde hayatını kaybetmişti

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder