19 Şubat 2011 Cumartesi

Fuardaki kızlar gözaltında


Yiyecek ve içecek fuarında dansları ile dikkat çeken 11 yabancı uyruklu kadın, fuarın ikinci gününde önce kapandı, ardından vizesiz çalıştırıldığı için sınırdışı edildi.

Antalya Expo Center'da düzenlenen 18'inci Food Product Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nın ilk gününde içecek firmalarının stantlarındaki yabancı kızların dansları ve şovları büyük dikkat çekmişti. İkinci gün Antalya Valiliği'nin uyarısı ve gelen tepkiler üzerine dansçı kızlar daha kapalı bir şekilde sahneye çıktı.
Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne (SGK) gelen ihbar mektubu sonrası dansçı kızların izinsiz çalıştığı ileri sürüldü. Bunun üzerine harekete geçen SGK'na bağlı müfettişler fuarda yaptıkları tespitleri Antalya Emniyet Müdürlüğü oradan da bölgeye bağlı Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne iletti. SGK müfettişleriyle birlikte yapılan çalışmada enerji içecekleri stantlarındaki dansçı kızlar olmak üzere 4 ayrı işyerinden aralarında Rus, Ukraynalı ve Macaristan uyruklu toplam 11 kadının çalışma
izni bulunmadığını belirledi.
Macaristan Playboy 2009 kraliçesi Anett Maximovits (22) ve Macaristan 2010 üçüncü güzeli Evelin Aubert'in (25) de aralarında bulunduğu 11 yabancı uyruklu kadın, Aksu Asayiş Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı.Playboy kızları ile birlikte gözaltına alınan Ukraynalı Mana Shnedovych (25), Anna Levchuk (23), Alina Malets (22) ve Natalia Gusak (18) ile Rus uyruklu Tatıana Ponezhına (26), Natalia Chelyakova (25), Svetlena Troshkına (25), Vıctorıa Gupalova (21) ve Svetlana Sokolenko (20) , Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Yabancı uyruklu kadınların pasaportlarında yaptığı incelemede ülkeye turist vizesiyle girdikleri ve fuar ve gösteri yerlerinde çalışacaklarını gösteren çalışma izinlerinin bulunmadığını ve çalışma amaçlı ikamet izinlerinin olmadığını tespit etti.
Gece geç saatte sağlık kontrolünden geçirilen 11 yabancı uyruklu kadın önce Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne ardından da sınır dışı edilmek üzere Antalya Hava Limanı'na gönderildi.

http://www.akdenizhaberci.com/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder