23 Şubat 2011 Çarşamba

‘Basını güçlendireceğiz’


BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Amacımız, Türk basınını güçlendirmek. Özgür ve çok sesli bir basının oluşmasına yardımcı olmak. Kendine yeten ekonomik bağımsızlığı olan gazeteler, internet televizyonlar oluşturmak" dedi.




Basın İlan Kurumu (BİK) 'nun 50. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor Geleceğin Medyasına Hazırlık konferansı, Gaziantep, İzmir, Trabzon'dan sonra Antalya'da The Marmara Otel'de düzenlendi. Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, amaçlarının Türk basınını güçlendirmek olduğunu söyledi.



Bu hayal değil

Özgür ve çok sesli bir basının oluşmasına yardımcı olmak istediklerini anlatan Atalay, şöyle konuştu: "Kendine yeten ekonomik bağımsızlığı olan gazeteler, internet televizyonlar oluşturmak. Bu hayal değil. Hayal de satmadık. Şartları zorlarsanız Türkiye'de o potansiyel fazlasıyla var. Bugüne kadar keşfedilmemiş potansiyeli sunmak istiyoruz. Türkiye'de basın sektöründe çalışan 5 bin 700 kişi var. Bunların 700'ü sadece iletişim mezunu. Herkesin gazetecilik yapma hakkı var. Aile havasını atmak için, evladını tıp okusun diye istemedikleri okullara gönderiyor. Öyle insanlar var ki ilkokul mezunu ama muhteşem fotoğrafçı. Konuşan konuşturan fotoğraflar. O foto dünyayı bile etkiliyor."



Bayram Gazetesi

Atalay, gazetecilerin bayramda tatil yapabilmesini sağlamak için de Bayram Gazetesi’nin çıkarılması yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı. Geçmişte bayramlarda ''Bayram Gazetesi'' çıkarıldığını ve basın mensuplarının da tatil yapma şansı yakaladıklarını hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sonra bir şey oldu gazeteler bayramda da çıkmaya başladı. Sırf inat yüzünden. Kazandıkları yok. Zarar ediyorlar. İlan yok, reklam yok. Az reklam var. Biz bir görüşme yaptık. Patronların tamamı, 'Eğer başkaları da çıkmazsa biz de çıkmayacağız' dediler. Protokolü hazırlıyoruz. Gazeteciler bundan sonra bayramda tatil yapacaklar''.



Vali Yardımcısı Mehmet Seyman da, Antalya’da 86 yayın organının bulunduğunu ve bunların sadece 28 tanesinin basın ilan kurumundan yararlandığını belirtti. Seyman, devlet olarak basın özgürlüğünün bekçisi olunması gerektiğini savundu.

http://www.antalyaekspres.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder