23 Şubat 2011 Çarşamba

Muhtarların evi Büyükşehir’den


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyenin muhtarevlerini artık iştirak şirketi EKDAĞ aracılığıyla kendisinin üreteceğini açıkladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin ve bürokratlarla, belediyenin bazı üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Önce belediye şirketlerinden EKDAĞ’ın üretim atölyelerini gezen Başkan Akaydın, EKDAĞ Genel Müdürü Yıldıray Sapan’dan bilgi aldı.

Tesislerin, belediyenin ve özel sektörün birçok ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde üretim yaptığını ifade eden Başkan Akaydın, artık muhtarevlerini bu tesislerde üreteceklerini açıkladı.



Yarı fiyatına

Muhtarevlerini, piyasanın yarı fiyatına üretmeyi başardıklarını belirten Akaydın, şu bilgileri verdi: “Bizim yapacağımız muhtarevleri çelik konstrüsyondan yapılacak. Evin içinde mutfak ve tuvalet de bulunuyor. Taşınabilir yapıda olan muhtarevlerinin pencere ve kapıları uzaktan kumanda ile idare edilebilecek. Muhtarevlerimize, isteğe bağlı olarak güneş enerjisi, monitör bilgilendirme, mobilya takımı ve parmak izi okuma sistemi de yerleştirebiliyoruz. Muhtarevleri 40 metrekare boyutunda yapılacak.”



Çiçek üretiyor

Başkan Akaydın, beraberindekilerle Hurma’da belediyeye ait seraları da inceledi. Belediyenin ihtiyacı olan bitkilerin üretiminin yapıldığı seraları Başkan Akaydın’a anlatan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Özge Dora, seraların 3 bin metrekare alanda yer aldığını kaydetti. Başkan Mustafa Akaydın ve Genel Sekreter Mehmet Aktekin, daha sonra Konyaaltı Caddesi’nde devam eden kaldırım ve peyzaj çalışmalarını denetledi.

http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder