18 Şubat 2011 Cuma

İnisiyatif Deniz Baykal'da



Antalya CHP’de, “Ön seçim yapılsın” isteği ön plana çıktı. Gün Haber’in anketinde de aynı eğilim belirdi. Bu durumu değerlendiren genel merkez, “Biraz kontenjan, biraz ön seçim” diyerek Antalya ile ilgili tüm inisiyatifi Deniz Baykal’a bıraktı.


GÜN HABER/ÖZEL)
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken’in daha önce Gün Haber’e yaptığı açıklamadaki sözleri hayata geçiriliyor. Ülken, Antalya’da ön seçim yapılacağını, bunu Deniz Baykal’ın da istediğini bildirmişti.

Ülken, ön seçimin delege ile yapılacağını açıkladı ancak milletvekilliği sıralamasında bu kritere tamamen uyulmayacağı öğrenildi. Ön seçimde başarılı olanların yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da inisiyatifini kullanacağı, hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile diyalog halinde bazı ‘Kontenjan’ adaylar koyabileceği de belirtiliyor.

CHP’ye yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, dışarıdan herhangi bir parti yöneticisi veya başka birinin Antalya’dan aday gösterilmesi düşünülmüyor. Deniz Baykal’ın da listeyi yaparken, “Kadın” ve “Genç” konusunda özen göstereceği vurgulanıyor.

HEDEF 10 VEKİL

Bu arada, CHP İl Başkanı Özer Ülken’in, “Hedefimiz 10 milletvekilliği” söylemini genel merkez de benimsedi ve Antalya hedefini 10 milletvekili olarak koydu.
http://www.gunhaber.com.tr/haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder