28 Şubat 2011 Pazartesi

KEPEZ ÇALIŞANI ÇOK MUTLU


Kepez Belediyesi, bu dönem maaş, ikramiye ve özendirme ödemelerinde borcu olmayan işçisine, geçmiş dönemdeki alacaklarının tamamına yakınını da ödedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile belediye çalışanı, maaş, ikramiye, özendirme alacaklarında en huzurlu dönemini yaşıyor. Alnının teri kurumadan işçinin hakkını vereceksin, diyen Başkan Tütüncü, hem ödemelerde hem de ücret artışında personelinin yüzünü güldürdü. Tütüncü, belediyenin çalışanına borcu olmaz, sözünün gereğini de, maaş, ikramiye ve özendirme alacaklarını zamanında personeline ödeyerek yerine getirdi.

Geçmiş dönemdeki işçi borcu ödeniyor.

2 yılda işçi kadrosundaki 396 personele ikramiye ve özendirme olarak 4 milyon 797 bin TL ödeme yapıldı. Kepez Belediyesi, bu dönem maaş, ikramiye ve özendirme de borcu olmayan işçisine, geçmiş dönemdeki alacaklarını da ödüyor. Bu kapsamda işçilere 1 milyon 581 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Böylece işçilere, alacaklarının tamamına yakınını dönenmiş oldu.

Toplu sözleşme ile işçinin maaşı artırıldı.

Başkan Tütüncü, ücret artışında da çalışanını sevindirdi. Kepez Belediyesi, yetkili sendika ile Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmesini imzaladı. Mart 2010 ile 29 Şubat 2012 dönemini kapsayan sözleşme ile en düşük yevmiyede yüzde 35, en yüksek yevmiye de ise yüzde 15 ücret artışı sağlandı. İşçilerin, sosyal yardım, sorumluluk zammı ve kıdem zammı özlük haklarında da artış yapıldı.

Memurların da sosyal denge ile yüzü güldü.

Tütüncü, sadece işçi personeli değil, memur çalışanlarının da ücretlerini iyileştirdi. Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM -BİR-SEN) ile sosyal denge sözleşmesi imzalandı. 1. yılda yüzde 16’lık artışla sosyal denge ücreti, 420 TL’den 500 TL çıkarıldı. 2. yıl memurlar yüzde 10 sosyal denge zammı alacak. 1. yılda memurlar, her ay 500 TL sosyal yardım da alıyor. Memurlara dini bayramlarda 500 TL ek yardım ödeniyor.

Banka promosyonu personele ödendi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek banka promosyonunun tamamını personeline ödedi. ile elde edilen paranın tamamını belediye personelinin hesabına yatırdı. Banka promosyonu, kişi bayı 679 TL olarak işçi, memura ve sözleşmeli personelin hesabına yatırıldı.

Alnının teri kurumadan hakkını veriyoruz.

Başkan Tütüncü de, belediyenin personeline borçlu olamayacağına vurgu yaparak, “Bizim anlayışımız, alnının teri kurumadan hakkını vereceksin, diyor. Bu nedenle bizim dönemimizde personelimizin ikramiye, özendirme alacağı zamanında ödenecek, dedik, ödemeye de gayret ediyoruz.” diye konuştu. Göreve geldiğinde hesapları incelerken, belediyenin geçmiş dönemde personeline ciddi oranda borcu olduğunu gördüğünü anımsatan Tütüncü, bu borcu da büyük oranda ödediklerini belirtti
http://www.kepez-bld.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder