17 Şubat 2011 Perşembe

..Kimseyi tehdit etmedik


Başkan Akaydın’ın ''Eski dönemin ayıbı tarafımızdan temizlenmiştir. Bizim dönemimizde kimse tehdit edilmemiştir” sözlerini eleştiren eski Başkan Türel, minibüsçü esnafını tehdit etmediklerini belirterek ''Güneş balçıkla sıvanmaz'' dedi.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gerek görev döneminde, gerekse sonrasında hakkında soruşturma izni verilmeyen ya da bağımsız yargı tarafından dava açılmayan ''yegane'' belediye başkanı olduğunu belirterek, ''O yüzden Sayın Akaydın'a hatırlatmakta fayda var. Güneş balçıkla sıvanmaz'' dedi.



Akaydın’ın sözleri

Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 11 Şubattaki Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ''Eski dönemin ayıbı tarafımızdan temizlenmiştir. Bizim dönemimizde kimse tehdit edilmemiştir. Kimseye şu aracı alacaksın, şu bayiden alacaksın denilmemiştir'' şeklindeki sözleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Akaydın'ın sözlerinin, minibüs esnafını araç marka seçiminde tehdit ettiklerine yönelik olduğunu söyledi.



Tercih hakkı odanın

Türel, minibüsçü esnafı ile bir çok toplantı gerçekleştirildiğini, hatta kendilerine araç seçimi konusunda, noter huzurunda fiyatları eşitlemek kaydıyla kura çekimiyle karar verilmesi önerildiğini belirtti. Türel, ancak Minibüsçüler Odası'nın, araçları kullanacak kişilerin kendileri olacağını, bu yüzden tercih hakkının araçları denedikten sonra kendilerince kullanılmasını istediklerini ve bu taleplerin belediye tarafından uygun görüldüğünü kaydetti.



Kimseyi tehdit etmedik

60 durak başkanı ve Minibüsçüler Odası'nın gerekli çalışmaları yapmasından sonra resmi yazı ile kullanmak istedikleri aracı bildirdiklerini hatırlatan Türel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Odanın Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı yazıda, araç tercihlerinin gerekçeleri bildirilmiş ve tek marka araç olarak, ISUZU marka aracın tercih edildiği net bir şekilde oda tarafından verilen resmi yazıda bildirilmiştir. Bu yazı halen Büyükşehir Belediyesi kayıtlarında mevcuttur. Bu konuda ekte görülen yazıdan da anlaşılacağı üzere dönemimizde, minibüsçü esnafı hiç bir şekilde tehdit edilmediği gibi, zaman zaman ifade edilen yalan beyanlarda olduğu üzere, Büyükşehir tarafından yapılmış bir ihale de söz konusu olmamıştır. Aksine bu konuda Minibüsçüler Odası'nın tercihine saygı gösterilmiş ve ona göre hareket edilmiştir.



Tehditler aşikardır

Ayrıca, bugün bir çok ortamda yapılan konuşmalarda, verilmiş bir yargı kararı bahane edilerek, minibüsçülerin Belediye'nin taleplerine olumlu cevap vermemesi halinde yeniden M plakalı küçük araçlara dönüleceği hususunda Büyükşehir Belediyesi'nin tehditleri aşikardır. Bu konuda Minibüsçüler Odası yetkililerinin (Belediye'nin taleplerini kabul etmek zorundayız) şeklindeki sözleri her şeyi ifade etmektedir. Bu sözlerin söylendiğine dair bağımsız yargı önünde şahitlik edecek birçok kişi vardır.''



Hesabımızı hep verdik

Akaydın'ın, yerel seçimlerden yaklaşık iki sene geçmesine rağmen, vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek yerine, geçmiş dönemi yalan beyanlarla karalayarak sorunları unutturmaya yönelik alışkanlığından vazgeçmeyişini üzülerek izlediğini belirten Türel, 2004-2009 döneminde yapılmış icraatların hesabının bağımsız yargı dahil her ortamda verildiğini ve her inceleme sonucunda yapılan tüm işlemlerin yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunun tespit edildiğini vurguladı. Türel şöyle devam etti: ''Unutulmasın ki, Menderes Türel gerek görev döneminde, gerekse sonrasında hakkında soruşturma izni verilmeyen ya da bağımsız yargı tarafından dava açılmayan yegane Belediye Başkanıdır. O yüzden Sayın Akaydın'a hatırlatmakta fayda var. Güneş balçıkla sıvanmaz.''
http://www.antalyaekspres.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder