30 Aralık 2012 Pazar

2012 DE GÜNDEME DAMGASINI VURANLAR

2012 yılı Antalya’da hafızalardan silinmeyecek acı ve tatlı olaylarla geçti. Bir çok konuda ilkler yaşandı, rekorlar kırıldı. 2012’yi uğurladığımız bu son günde, hafızaları tazeleyecek yıl Antalya’da gelişen olaylardan bazıları şöyle;
2012 yılında gazetemiz HABER EKSPER Doğdu.. Muhteşem okunma oranı herkesi şaşırt't

EKSPO ANTALYA'DA
Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen "Dünya Botanik Expo"su 2016 yılında "EXPO 2016 ANTALYA" adıyla ülkemizde düzenlenecek

MEDYA VE SOSYAL MEDYA
Medya ve Sosyal Medya'ya  Ak Parti İL Başkanı Av Mustafa Köse En Etkin Kullanarak Çalışmalarını An ve An Kamuoyunla paylaşarak İmzasını attı


YÜKSELENLER
AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Merkez Karar Yönetim Kurulu'na (MKYK) girdi. 5 Ekim'de yapılan MKYK toplantısında ise Türel, AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

HOCA CHP'DE İNFİAL YARATTI
CHP Kemer İlçe Kongresi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yönelik sözleri parti içerisinde adeta şoke etkisi yarattı.

PRF.DR ÖMER ÖZKAN GURURLANDIRDI
Yılın ilk ayında, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki bir ekip tarafından gerçekleştirilen dünyanın ilk tam yüz nakliyle gururlandı.
LONDRADA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI
Antalyalı atlet Aslı Çakır Alptekin'in Londra Olimpiyatları'nda, 1500 metrede birinci olarak altın madalya kazandı, Antalyalı bir başka sporcu Nur Tatar'ın tekvandoda, olimpiyat ikinciliği elde etti.

Antalyaspor Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı da eleyip ilk 8 takım arasına girdi. Kırmızı-beyazlılar tarihinde ilk kez şampiyonluk kovalıyor.,
  • Recep Gürbüz'ün oğlu Ali Gürbüz  ikinci kez Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan oldu.
  • Kepez Belediyesi’nin Varsak’ta açtığı Ahmet Hamdi Tampınar Kültür Merkezi, Kepez varyantında kentimizin 2. en büyük açık hava tiyatrosu, Arif  Nihat Asya ve Sakarya Bulvarı üzerinde hizmete açtığı Erdem Beyazıt Kültür Merkezi, Antalya’da kültür ve sanata yapılan büyük yatırımlar olarak göze çarptı 
  • Döşemealtı Belediyesi temellerini attığı Belediye hizmet binası ve yine temelleri atılan kaymakamlık binası ve Yeşilbayır Kültür Merkezi ile Belediye İş Merkezi inşaatının tamamlanması ilçe adına önemli hizmetlerin arasında yer aldı. Yine Döşemealtı Belediyesi’nin Düzlerçamında oluşturduğu kentin en büyük park ormanı Antalya adına öneli hizmet.
  • Büyükşehir Belediyesi’nin güllük caddesini yeni baştan yaratması kent adına ve şehirleşme adına önemli bir hizmettir. 30 yıldır tapu sorunu yaşayan Kepez ve Santral Mahallelerinin planlarının büyükşehirde onaylanması hem kent adına hem de mahalle sakinleri adına Büyükşehir’in yaptığı en önemli hizmetlerin arasında yer almaktadır.
  •   22 Şubat 2012 günü Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökçan, benzin istasyonunda olay çıkaran şahıs tarafından vurularak hayatını kaybetti.

    Siyasette CHP’li Remzi Sadi’nin AK Parti’ye transferi adeta herkesi şok etti. Yaşanan bu transfer 2013’de belki de yeni transferlerin önünü açtı.

    4 Ekim’de akşam saatlerinde Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yunus ekibine Yıldız Mahallesi’nde şizofren olduğu belirtilen Çağrı Danışman tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Bu saldırı ve devamında yaşanan kovalamaca sonucunda 3 polisimiz şehit oldu. Saldırgan ölü ele geçirildi. 2012 Yılında vatani görevi esnasında şehit düşen yavrularımızı törenle mekanlarına uğurladık.

    Bu yıl 6- 12 Ekim tarihlerinde düzenlenen 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Hüseyin Tabak'ın yaptığı 'Güzelliğin On Par'etmez' filme verildi.

    • Yıllardır konuşulan ve tartışılan stadyum ihalesi nihayet gerçekleştirildi kaynak- bizim antalya










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder