22 Aralık 2012 Cumartesi

VALİ DR. ALTIPARMAK ’’ Muratpaşa Anaokulu Açılış Törenine Katıldı ’’

Zeytinköy Yeşildere mahallesindeki anaokulu açılışına, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

Törende, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in gönderdiği mesajın okunmasından sonra konuşan Vali Altıparmak, anaokulunu açmanın önemine değinirken, Zeytinköy’de anaokulu açmanın çok daha önemli olduğunu söyledi. Vali Altıparmak kendi koordinasyonunda kurum ve kuruluşlarla yürütülen “Zeytinköy Sosyal-Kültürel-Ekonomik Geliştirme Projesi” kapsamında Muratpaşa Anaokulunun elbirliği, güç birliği ile yapılarak eğitim öğretime açıldığını anlattı.
        “Zeytinköy Sosyal-Kültürel-Ekonomik Geliştirme Projesi”nin eğitim öğretimde, imar sorunlarının çözülerek bölgeye yeni bir çehre kazandırılmasında ciddi katkıları olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, “Bugün Zeytinköy Antalya’nın en güzel yerlerinden biri olma aşamasında. Gelirken baktım, binalar fevkalade düzgün. Yeni bir şehirleşme yapılaşma var. Okullar hızla yükseliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
        Vali Dr. Altıparmak, geldiği günden beri öğretmenlere sınıflarındaki kaban ve bot gibi temel ihtiyaç konularının Kaymakamlıklarla işbirliği içinde giderilmesi için net talimatlar verdiğini ifade ederek muhtarlar ve imamların da acil ihtiyaç sahipleri için kaymakamlıklarla işbirliği içinde çalışmalarını bildirdi.
        5 derslikli okulun bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş da, yakın zamanda okullarımızın çok başarılı olduğunu göreceğiz dedi.
        İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise Vali Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde “Her İlçeye Bir Anaokulu, Her Okula Bir Anasınıfı” kampanyası ile ilimizde hayırseverlerle 35 protokol imzalandığını, 5 anaokulunun da devlet tarafından inşa edildiğini söyledi. Gülay, yapılan bu çalışmalar sonucunda ilimizde okul öncesi 5 yaşta 2011-2012’de Türkiye ortalaması yüzde 65 iken Antalya’da yüzde 78’ye çıktığını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, ayrıca gene Vali Altıparmak’ın girişimleri ile bölgeye 32 derslikli Lise ve Ortaokul binasının da ihale aşamasında olduğunu anlattı.
        Okulun açılış kurdelesini kesen Vali Altıparmak, sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti ve hediyeler verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder