31 Aralık 2012 Pazartesi

“Hizmet hırsızları yaptıklarımızı sahiplenmesin”


AK Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı, Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit; “Gazipaşa’ya yapılan hizmetleri bazı hizmet hırsızları sahiplenmeye kalkıyor” dedi.

Gazipaşa’ya yapılan tüm hizmetlerin altında AK Parti hükümetinin imzasının olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Akşit; “Gazipaşa Havalimanı’nın hizmete geçmesiyle 2012 yılında dış hatlarda 81 bin yolcu ile 284 sefer düzenlendi. 17 Aralık 2012 tarihinde de yurtiçi seferleri başladı. İnşaatı devam eden 75 yataklı Devlet Hastanesi 2013 yılı Aralık ayında hizmet vermeye başlayacak. Gökçeler Barajı ihalesi yapıldı ve onaylandığı takdirde 2014 yılında tarım arazilerinde sulama sistemi faaliyete geçecek. İhalede olan okul projeleri ile tüm bu hizmetlerin altında AK Parti’nin imzası vardır. Bu hizmetleri her zaman anlatacağız, biz anlatmadığımız takdirde bazı hizmet hırsızları sahiplenmeye kalkıyorlar. Belediye Başkanı da dahil olmak üzere kimse sahiplenmesin, bu hizmetlerin adı AK Parti’dir” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir Yasası ile belediyeler güçlenecek”
Danışma Meclisi toplantılarının önemli olduğunu, bu toplantılarda istişareler yapılarak önemli işlere imza atıldığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Yeni Büyükşehir Yasası hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yasayla belediyelerin daha da güçlendirileceğini ve daha fazla hizmet üreteceğini belirten Köse, “Yerinden yönetim ile belediyeler, beldeler ve köyler daha etkin olacak. Vatandaş odaklı, hesap verebilen ve olabildiğince yerel bir yönetim anlayışına sahip olunacak. Başbakanımız bugüne kadar milletimizin aleyhine hiçbir iş yapmadı. Büyükşehir Yasası bugünün işi değildir. 2004 yılından buyana İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde uygulanıyor. Büyükşehir alanında sunulan hizmetlerin tek merkezden yürütülmesi ile ortaya çıkan ölçek ekonomileri sayesinde hizmetlerde etkinlik, koordinasyon ve kalite yükselecek, daha az kaynak ile daha çok ve daha kaliteli hizmet sunulması mümkün hale gelecek. Hali hazırda birden fazla merkezden verilen hizmetlerin daha büyük ve ideal ölçekteki bir merkez tarafından verilmesiyle birim maliyetler ve kişi başına kamusal harcamaları da azalacak. Bu yasayla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına 970 milyon lira ödenek gelecek. İl Özel İdare yıllık sadece 10 milyon lira bütçe ile tüm Antalya’yı yönetirken, yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi bütçenin yüzde 10’unu yani 100 milyon lirasını köylere yatırım yapabilecek. Bu sayede köyler ve beldelerde de yerinden yönetimin olası olacak, vatandaş hak ettiği hizmeti alacak” dedi.

“Türkiye dünyaya örnek oldu”Ak Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde tüm seçimlerden alnının akıyla çıktığını söyleyen Antalya Milletvekili Hüseyin Samani; “Türkiye, dünyaya öz güven aşılayan bir ülke haline geldi. 2001 yılında borcunu ödeyemez durumda olan ülkeyi yönetmeye başladığımızda, önce inandık sonra çalıştık.  Mütevazı şekilde millete yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı anlatarak bugünlere geldik. Kendi tanklarını, gemilerini, insansız hava araçlarını üreten ülke konumundayız. Dünyadan, Türkiye’ye baktığımız zaman, güçlü bir tablo görüntüsü içerisindeyiz. Şimdi, Avrupa ülkeleri ‘biz nasıl ekonomimizi geliştiririz’ diye bize soruyorlar. Bu sayede özgüvenini kazanmış bir milletiz. Türk milletinin evladı olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile turizmin başkenti Antalya’nın kazanımlarının artacağına dikkat çeken Samani “Bu yasa ile geri kalmış bölgelerin yaşam kalitesi yükselecektir.  Büyükşehir Yasası görüşmeleri sırasında muhalefet eden ve her türlü engelleme girişiminde bulunan CHP zihniyeti aslında; ‘Biz ilçeleri ve beldeleri yönetemiyoruz. 19 ilçeyi birden nasıl yönetiriz’ demek istiyorlar. diye konuştu.

“Verdiğimiz sözlerin arkasında olduk”
AK Parti kadrolarının kurulduğu günden buyana, her zaman doğruları söylediğini ifade eden Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu;
“2001 yılından buyana verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk. AK Parti’nin gerçekleştirdiği tüm projelere karşı çıkan muhalefet, ‘son günleriniz bu ülkenin ekonomisini batırırsınız’ demişlerdi. Duble yollar yapacağız, emekliye zam yapacağız, esnafın borçlarını takside bağlayacağız, IMF’ye borcumuzu sıfırlayacağız, paramıza itibar katacağız dedik. Hedef koyan insan kazanır. Hedefimizi belirledik ne dediysek yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz vatandaşımıza hizmet için buradayız” dedi.

Gazipaşa'da İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Hüseyin Samani, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Gazipaşa İlçe Koordinatörleri Mesut Topcu ve Cengiz Topçuoğlu, Alanya  İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile birlikte Dim Çayı'nda yapılan ıslah çalışmalarını yerinde incelediler. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder