24 Aralık 2012 Pazartesi

YÖRÜKLER GECESİ’NDE BÜYÜK COŞKU


Kepez Belediyesi’nin, Antalya Yörükler Derneği’nin katkılarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)’nde düzenlediği “Yörükler Gecesi” büyük coşkuya sahne oldu.

Kepez Belediyesi, Antalya Yörükler Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği  “Yörükler Gecesi”yle Antalyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Bayraktar, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan AntalyaYörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, “Belediyeler sadece yol ya da park yapmak için değil, temsil ettiği bölgenin kültürel değerleri içinde çalışmalar üretir.” dedi. Duman konuşmasına şöyle devam etti:”Bir toplumu, bir milleti kültürü ayakta tutar. Kültüründen, değerinden kopmuş toplumların millet olma özelliği de yoktur. Bu açıdan bakıldığında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün hakkını teslim etmemiz gerekir. Kendisinin örf-adet, kültür gibi değerlerin geleceğe taşınmasında büyük bir çabası vardır. Biz Yörükler olarak Tütüncü’ye ne kadar teşekkür etsek azdır. ”

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Grup Anadolu ve yöresel sanatçı Tuba Karakuş birbirinden güzel türkülerle, Yörük efeleri de sergiledikleri halk oyunları ile konuklara güzel bir gece yaşattılar.

Gecenin sonunda Abdullah Duman, Yörük kültürünün tanıtımına yaptığı katkılarından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim etti.
Başkan Tütüncü de sanatçı Tuba Karakuş’a çiçek vererek teşekkür etti.


 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder