24 Aralık 2012 Pazartesi

LARA KUNDU BÖLGESİNDE UÇAK DÜŞTÜ

Üzerinde 2 kişinin bulunduğu microlight, Kundu'da ormanlık alanda düştü. Olayda microlight pilotu 55 yaşındaki Yusuf Karaoğlu ile Alman 50 yaşındaki Mark Paris, hayatını kaybetti. Karaoğlu’nun geçen yıl golf sahasına düşen uçaktan yaralı olarak kurtulduğu belirlendi.
 Lara bölgesindeki ormanlık alana henüz belirlenemeyen bir nedenle microlight tipinde bir uçak düştü. Kazada, iki kişi hayatını kaybetti. Dün saat 12.30 sıralarında, sivil havacılık izni ile havalanan microlight uçak, kalkışından 45-50 dakika sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle Lara’da ormanlık alana düştü. Kazada, pilot 55 yaşındaki Yusuf Karaoğlu ile turist olduğu belirtilen 50 yaşındaki Mark Paris hayatını kaybetti.
YAKINLARI YIKILDI
Uçağın düştüğünü gören çevredeki vatandaşların itfaiyeye haber vermesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis, sağlık ekipleri ve sivil havacılık ekipleri geldi. Kaza sonrası uçağın motor bölümünün yerde, kanat kısmının ağaçta asılı kaldığı görüldü. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
ÖLÜME ÇALIM ATMIŞTI
Kazada ölen microlight pilotu Yusuf Karaoğlu’nun 2 Ağustos 2011 tarihinde Serik ilçesi Kadriye beldesinde bir alıveriş merkezinin reklamını yapmak için havalandığı sırada, 300 metre yükseklikten bölgedeki bir golf sahasına düştüğü öğrenildi. Ağır yaralanan Karaoğlu, uzun süre tedavi gördükten sonra taburcu olmuştu.
VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Gülseren Karaoğlu’na ait Microlight tipi özel uçak öğle saatlerinde ilimiz Güzeloba Mahallesi Teztur arkası Aydın Sokaktan hobi amaçlı olarak havalanmıştır. 150-200 metre havalandıktan sonra aynı bölgede ormanlık alana düşmüştür. Bu tür uçaklar alçak uçuşta olması nedeniyle radardan tespit edilememektedir. Uçağın pilotu Yusuf Karaoğlu ve Alman turist Mark Paris hayatını kaybetmiştir.” denildi.
200 METRE UÇABİLDİ
Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, uçağın Antalya Havalimanı'ndan kalkmadığını belirterek, arazide kullanıldığı için özel alanlardan kalkabilen bir uçak olduğunu söyledi. Planörün Güzeloba Mahallesi'ndeki Tez Tour Tesisleri'nin arka tarafındaki Aydın Sokak'tan havalandığını anlatan Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, ''Yaklaşık 200 metre uçtuktan sonra ormanlık alana düştü. Ancak düşüş nedeni ile ilgili henüz net bir bilgimiz yok. Olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor'' diye konuştu. 
HEYECANI SEVİYORDU
Düşen uçakta hayatını kaybeden 57 yaşındaki Yusuf Karaoğlu'nun arkadaşı Turgay Sulu ise Karaoğlu'nun Almanya'dan emekli olduktan sonra Antalya'ya yerleştiğini, adrenali yüksek sporlarla uğraşmaya başladığını söyledi. Karaoğlu'nun spor dünyasında tanınan bir insan olduğunu anlatan Sulu, ''Heyecanlı, adrenali yüksek sporlarla uğraşmayı çok seviyordu. Spor dünyasında tanınan ve sevilen bir insandı'' dedi. 

GAZETECİ GÖZDE GÜRERLE YAPTIĞI RÖPARTAJINDA 
Benim en büyük hayalim uçmaktı. Bu hayalimi de 50 yaşımda gerçekleştirdim. Şu ana kadar
Flying Inflatable Boat yani uçan botla ve mikrolight uçağımla 400 saat uçtum. Kullandığım uçak şu anda Türkiye’deki en süratli mikrolight uçak saatte 140 km hızla gidiyor. 100 metrelik bir alan havalanmamız için yeterli. Türkiye’de bu uçakları kullanan 130 kişi var. Aslında yaygın ama Antalya’da bir tek ben varım. Antalya’da offroad kültürünü oluşturan, gençleri sokaktan toplamak için spora yönlendiren ve araba yarışlarını düzenleyen kişi de benim. Boğaçayı’nı ben arabayla geçiyorum, Beşkonak nehrini arabayla geçiyorum, hala kum tepelerinde altımdan arabalar geçerken ben 30 metre havalanıp üstlerinden geçerim. Adrenalim tutkusunun yaşla alakası yoktur. Macerayı seven bir yapım var ve kendimi bildim bileli de hep adrenalini yüksek işlerle uğraştım. Şimdi son merakım da bir çeşit helikopter olan cayrokopteri yapacağım. Pervaneye elinizle hız verip arabayla çekerek hız kazandırıyorsunuz ve pervane durana kadar uçabiliyorsunuz. Birkaç ay içinde Türkiye’deki ilk cayrokopteri’de ben yapacağım. Yani döner kanatlı tek hava aracı olacak.demişti



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder