24 Aralık 2012 Pazartesi

Av.MUSTAFA KÖSE ’’ Doğu Çevre Yolu neden açılmıyor? ’’


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yılı aşkın süredir hiçbir vizyon proje ortaya koymadığını belirterek, ulaşım sorununa çözüm üretilmediğini söyledi. CHP’li iki belediye arasında anlaşmazlık sebebiyle yarım kalan Batı Çevre Yolu’nun AK Parti hükümeti tarafından yapımına başlandığını ifade eden Köse, “Büyükşehir Belediyesi Doğu Çevre Yolu’nu neden açmıyor. Siyasi sebeplerden mi yoksa bütçesi olmadığı için mi?” diye konuştu.

Gazi Bulvarı’na alternatif
Antalya trafiğinin önemli ölçüde yükünü taşıyan Gazi Bulvarı’na alternatif olarak planlanan Doğu Çevre Yolu Projesi, Aksu ilçe sınırlarında Havaalanı kavşağından başlayıp, kuzeye doğru Çamköy bölgesinden sonra batıya dönüyor, Düden’den geçerek Kepez İlçe sınırlarında Ferrokrom kavşağına ulaşıyor.  Doğu ilçelerden ve illerden gelen araç trafiğini, TEDAŞ’ın bulunduğu Demokrasi Kavşağı’na gelmeden, Ferrokrom kavşağına transit olarak taşıyacak yol, 16 kilometre uzunluğunda ve 75 metre genişliğinde. Doğu Çevre Yolu, kent trafiğini rahatlatmasının yanı sıra Expo süreci için de büyük önem arzediyor.

Trafik yükü azalacak
Doğu Çevre Yolu tamamlandığında Aksu ve Kepez ilçelerine ulaşım ve zenginlik getireceğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Maalesef, Doğu Çevre Yolu açılmadığı için TEDAŞ kavşağı, Altınova-Koyunlar Kavşağı ve Gazi Bulvarı mevcut trafiği taşıyamaz hale geldi. Yol tamamlandığında otogardan, Doğu ilçelerimize ve illerimize gidecek otobüsler ile aynı istikametten gelip Burdur-Denizli, İzmir istikametine gidecek taşıtlar, TEDAŞ Kavşağı’na ve Gazi Bulvarı’na yani şehir merkezine girmeden transit olarak geçiş yapabilecek” dedi.

Sebep siyasi mi?
CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin göreve geldiği günden bu yana Antalya için hiçbir vizyon proje ortaya koyamadığını belirten Köse, “Antalya’nın en önemli sorunu olan ulaşım için hiçbir somut adım atılmadı. Yıllar önce yapılması gereken Batı Çevre Yolu inşaatı, CHP’li iki belediye arasındaki anlaşmazlık sebebiyle yarım kalmıştı. Hükümetimiz konuya el atıp, ihalesini yaptı ve yapımına başlandı. Maalesef, bugüne kadar Doğu Çevre Yolu için hiçbir somut adım atılmadı. CHP’li Büyükşehir yönetimi, Aksu ve Kepez belediyeleri farklı siyasi partilerden olduğu için mi yolun yapımını geciktiriyor?” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder