22 Aralık 2012 Cumartesi

Rus turistin rotası değişiyor


Yılın ilk çeyreğinde Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 geriledi.
Yılın ilk çeyreğinde Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 geriledi. Sektör temsilcileri in farklı destinasyonlara yöneldiği görüşünde.

İngiliz haftalık  dergisi The Economist'e göre Rusya ve Yunanistan arasında bir Ortodoks kardeşliği gelişiyor. Buna göre birçok Rus vatandaşı, Kuzey Yunanistan'ın gözde yazlık mekânlarından birisi olan Halkidiki'de bolca para harcıyor ve yazlık evler satın alıyor. Rusya Devlet Başkanı Putin de Yunanistan'ın Ortodoks merkezlerinden birisi olan Athos Dağı'nın tanındık ziyaretçilerinden.
Yapılan tahminlere göre 2012 yılında, bazı vize kolaylıklarının da sağlanmasıyla Rusya'dan Yunanistan'a 1 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Bu rakam 2010′da Yunanistan'a gelen Rus turist sayısının iki katı anlamına geliyor. Türkiye'nin yanı başında gelişen bu durum Türk ini de yakından ilgilendiriyor. Zira Rusya'dan gelen turistler Türkiye'nin özellikle Akdeniz kıyılarında ciddi bir turizm potansiyeli yaratıyor. Bunun yanında Türkiye'nin kendi bölgesinde Rus turistin ilgisini çeken başka ülkeler de bulunuyor. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı ve bu ülkeden yapılan erken rezervasyon eğilimleri Rus turistin Türkiye'den farklı destinasyonlar aradığını ortaya koyuyor.kaynak-sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder