2 Ocak 2013 Çarşamba

TOKİ İDDİASI BELGELERLE YALANLANDI


Başkan Hakan Tütüncü ve AK Parti İl Başkanı Köse, muhalefetin Kepez’de 19 mahallede TOKİ’nin kentsel dönüşüm yapacağı iddiasını, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin  “İptal” yazılarıyla çürüttü.
AK Parti’nin Antalya temsilcileri, Kepez’deki 2B problemi çözülen Göçerler Tapulanması ile Kütükçü Tapulanmasındaki 19 mahallede “TOKİ uygulaması yapılacak” savının doğru olmadığını, belgelerle kamuoyuna açıkladı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin, bölgeyle ilgili “Proje Alanı” onayını iptal ettiği yazısı, Antalyalılarla paylaşıldı.
Masa Dağı’ndaki Seyir Terası’nda, bölge sakinlerini konuyla ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenen basın toplantısına; AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.


2B’yi vatandaşa söz verdiğimiz şekilde çözdük
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü, seçim döneminde vatandaşlara verdikleri söz doğrultusunda Kepez’de 30 yıla yakın süren 2B ile ilgili mülkiyet probleminin, 2012 Mart ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yasa ile çözüldüğünü hatırlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 2B alanlarında kentsel dönüşüm projelerinin yapılabileceği yerleri belirlemek amacıyla, ülke genelinde bir envanter çalışması yaptığını anlatan Tütüncü,  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de Kütükçü ve Göçerler Tapulanmasına ait yaklaşık 19 mahallede proje alanı oluşturulması anlamında bir taslak çalışma yaptı” dedi.


Proje Alanı onayı ve devir iptal edildi
Bölgede yaşayan vatandaşların kentsel dönüşümü değil, tapu istediğini ifade eden Tütüncü, taslak çalışmanın kendilerine ulaştığı andan itibaren, vatandaşın beklentisi doğrultusunda çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, “Geçtiğimiz ay içerisinde Antalya milletvekillerimiz, İl Başkanımız Mustafa Köse ile birlikte Ankara’da TOKİ İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştük. 19 Mahallenin taslak proje alanından çıkarılmasını ve 2B ile ilgili mülkiyet probleminin de geçerli imar planlarına göre hak sahiplerine tapularının verilerek çözülmesini talep ettik. Görüşme neticesinde TOKİ ve bakanlık, 19 mahalleyi, özel proje alanının dışarısına çıkardı.
Bakanlık ve TOKİ İdaresi, 19 mahalleyle ilgili ‘Proje Alanı’ onayı iptali ve talep edilen taşınmazların devir işlemlerinin sonlandırılmasına ilişkin yazıları tarafımıza gönderdi.” açıklamasını yaptı.


Eleştirilere Yunus’la cevap verdi
Antalya’da, Kepez’de iyi işler yaptıkça, bazı kesimlerin vatandaşların zihinlerini bulandırdığına işaret eden Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Acaba suyu nereden bulandırabiliriz, vatandaşın zihnini nasıl karıştırabiliriz, doğruyu nerede eğri gösterebiliriz, bunun gayreti içerisinde olan muhalefet var. İktidar, her zaman kendisini doğruya yönlendiren bir muhalefete ihtiyaç duyar. Maalesef biz de yalan yanlış bilgilerle, vatandaşın zihnini karıştırmaya dönük bir muhalefet anlayışı var. Bazen öyle dedikoduların yapıldığını duyuyoruz ki hakikati bilmesek biz bile inanacağız. Bir bardak suda fırtına koparıldı. Sanki proje alanı ilan edilmesi kesinleşmiş, yarın TOKİ geliyor ve bölgede vatandaşın aksi istikametinde bir adım atılıyor, yaklaşımı ortaya koyuldu. Birileri bizi sessiz kalmakla suçladı. Siyasetçi bilgiyle, belgeyle konuşmalı.  Evrakları, yazışmaları tamamlayalım, işi neticeye kavuşturalım ve bir basın açıklamasıyla da zihinlerdeki bütün soru işaretlerine cevap verelim istedik. Yunus’un dediği gibi, ‘Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir.’  Siyasetçiler söylediklerinden mesuldürler. Söylediklerinin yere düşmemesi lazım. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve vatandaşlarımızın karşısına çıktık.


TOKİ ile değil tapuyla çözüm
Muhalefetin bir takım karalama kampanyalarıyla, adeta mal bulmuş mağribi gibi suyu bulandırma gayretinin nafile olduğunu bildiren Tütüncü,  “AK Parti İktidarı ve Kepez Belediye Başkanlığı, 2B’nin olduğu gecekondu bölgelerinin tamamında; kentsel dönüşüm, TOKİ çalışmalarının karşısındadır. Vatandaşın istediği gibi, o bölgelerin mülkiyet problemini TOKİ ile değil, tapuyla çözülmesine taraftır.  Bununla ilgili her türlü çalışmayı yapmıştır, yapmaya da devam edecektir.


TOKİ’nin yazısında kentsel dönüşüm yok
Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de muhalefetin iddia ettiği gibi TOKİ’nin, Kepez’de bir kentsel dönüşüm projesinin hiçbir zaman olmadığının altını çizdi. Muhalefetin, AK Parti Kepez’i gasp ediyor, yandaşlarına peşkeş çekiyor, diye diline doladığı TOKİ’nin yazısında, kentsel dönüşüm olmadığına değinen Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yazı da kentsel dönüşüm değil, özel proje alanı talebi var. Proje alanı da halkın kullanımında olmayan, Hazine’nin ya da başka kurumların mülkiyetindeki boş araziler üzerinde TOKİ konutlarının ihtiyaca göre inşa edilebilmesidir. Çıplaklı da Sütçüler de olduğu gibi. TOKİ idaresi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu şekilde bir yazı yazıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’ndan talebi de budur. Bunun dışında bir kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi gibi bir mesele söz konusu değildir. Ama muhalefet, AK Parti, Kepez’i gasp ediyorlar, yandaşlarına peşkeş çekiyor diye, halkı kandırıyor. Olmayanı varmış gibi öyle anlatabiliyorlar ki bu konuda muhalefet hakikaten çok kabiliyetli.”


Muhalefetin yaptığı yalandır, iftiradır
Muhalefetin, kamuoyuna duyurmasından çok önce konuya vakıf olduklarını aktaran Köse, konuşmasını şöyle tamamladı: “Muhalefetin açıklamalarından aylar önce TOKİ’nin  gönderdiği devir yazıyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile görüştük. Geçtiğimiz ay içerisinde Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ve Antalya Milletvekillerimizle birlikte ziyaret ettiğimiz TOKİ Başkanımız Sayın Ahmet Haluk Karabel, bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesini kesinlikle düşünmediklerini belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin, ‘Proje Alanı” onayını iptal ettiklerine ilişkin yazılarıyla da mesele tamamen kökünden kapatılmış oldu. 19 mahallede kentsel dönüşüm yapılacağı, bu bölgenin peşkeş çekileceği iddiaları yalandır, iftiradır. Böyle bir konu ne Kepez Belediye Başkanı’mızın ne de partimin gündeminde olmamıştır. İktidarımızın halkın isteği dışında bir istekte bulunması söz konusu değildir. Halk ne istiyorsa biz oradayız, vatandaşımızın yanındayız. 19 mahallede proje alanı yapılması kesinlikle söz konusu değildir.”Başkan Tütüncü ve Köse, daha sonra ilgili iptal yazılarının yer aldığı dosyayı gazetecilere dağıttı.ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder