28 Ocak 2013 Pazartesi

MENDERS TÜREL’’ Sorunları çözmek için gayret ediyoruz ’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, ’’Ankara’da sizlerin emrinizdeyiz, sorunları çözmek için gayret ediyoruz’’ dedi. 

Türel, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ile üyelerini ziyaret etti. Sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelerek Antalya'nın sorunlarını irdelediklerini anlatan Türel, Antalya Kent Konseyi üyelerinden sorunlar hakkında bilgi aldı.

Önemli olanın hizmet aşkı olduğunu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Türel, siyaset gücü arttıkça hizmet alanının da genişlediğini ifade etti.

AK Parti döneminde Antalya'ya önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Türel, kentin bölge hastanesine ihtiyacı olduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını kaydeden Türel, ağız diş sağlığı merkezi konusundaki sıkıntıların da giderildiğini, kısa süre içinde merkezin Antalya'ya kazandırılacağını bildirdi.

Ulaşım alanında da çalışmalar yapıldığını ifade eden Türel, Batı Çevre Yolu konusunda planlama krizi yaşandığını, Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken plan süreci tıkanınca Bakanlığın devreye girerek krizi çözdüğünü anlattı.

Sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan gelen her talebi özenle değerlendirdiklerinin altını çizen Türel, ''Ankara'da sizlerin emrinizdeyiz, sorunları çözmek için gayret ediyoruz'' dedi.
   
Büyükşehir Kanunu tartışıldı
   
Büyükşehir Kanunu hakkında da bilgi veren Türel, yerel yönetimler konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Daha yaşanabilir kent için mücadele ettiklerini dile getiren Türel, özellikle engellilere yönelik çalışmaların son dönemlerde ciddi oranda iyileştirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Kanunu ile belediyelerin yüz ölçümünün genişleyeceği ve bu durumun hizmeti olumsuz etkileyeceği yönündeki eleştiri değerlendiren Türel, şöyle konuştu:

''Kanunla belediyelerin bütçeleri, bu doğrultuda yatırım olanağı da artacak. Kanundan önce belediye sınırları dışındaki çalışmaları valiler yürütüyordu. Kanunun çıkmasıyla bu hizmetleri belediyeler yapacak. Valiler süpermen de belediye başkanları değil mi, valiler yapabiliyor da neden belediye başkanları yapamayacak. Bu durum millete hizmetler konusunda hesap sorma fırsatı da veriyor. Yüz ölçümü büyüklüğü ile ilgili eleştirileri doğru bulmuyorum.''

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da Antalya sorunları ve çözümlerinin yer aldığı dosyayı Menderes Türel'e sundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder