29 Ocak 2013 Salı

ÇAVUŞOĞLU VE ARINÇ’a TIP FAKÜLTESİ TEŞEKKÜRÜ

AKDENİZ Üniversitesi Senatosu’nun Alanya’da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvuru Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu’nun onaylanmasının ardından Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edildi. 

Kabul müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, "Bundan sonraki süreç Tıp Fakültesi'yle ilgili Alanya'nın dinamikleri ile çalışmaları sürdürüp, kısa süre içerisinde önce fakülteyi ardından üniversiteyi kazandıracağız" dedi.
Tıp fakültesi müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine telefonla verdiğini belirten Hüseyin Güney, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uzun süredir takip ettiğimiz Tıp Fakültesi'nin Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı müjdesini dün gece verdi. Kendisi çalışmalara en başından beri ilgi gösterdi. Artık son aşamaya gelindi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan'a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür ederiz" dedi.
Yer tahsisi konusunda ön çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Ak Parti İlçe Başkanı Güney, "Daha önceden incelenen bazı yerler konusunda üniversite yönetimi ve Alanya'da yetkili mercilerle birlikte değerlendirip beraber karar verilecek. Tıp Fakültesi'ne onay verilmesiyle, devlet üniversitesinin kurulması için en önemli aşama geçilmiş oldu. Bu onayın ardında devlet üniversitesi diğer fakültelerle birlikte kısa sürede açılır" diye konuştu.kaynak-netgazete.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder