26 Ocak 2013 Cumartesi

DEMRE’de SEL’in YARALARI SARILIYOR


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ile birlikte Demre ilçesindeki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, İlçe Başkanı Bayram Arıcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ve meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak sel baskınının en çok hasar verdiği Köşkerler Köyü’ne giderek, vatandaşların derdini dinleyip, sera ve bahçelerde incelemelerde bulundular. AK Parti heyetinin inceleme gezisine Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve DSİ bölge müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Sel baskınına maruz kalan vatandaşlar, son yılların en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirterek, tekrar su baskını yaşanmaması için önlemlerin alınmasını istediler.

AK Parti il başkanı ve milletvekilleri, yaşanan sel felaketi nedeniyle Kaymakamlık, Tarım İlçe Müdürlüğü, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgedeki vatandaşlarının yaralarının sarılması ve hasarın giderilmesi için seferber olduğunu belirterek, “Yağışın oldukça fazla şiddetli olması ve köyün arazi yapısının da sel baskınına müsait olması nedeniyle evlerde ve seralarda büyük hasar meydana gelmiş. Ancak, bundan sonraki yıllarda sel felaketi yaşanmaması için devletin ilgili kurumları tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacağız. Sel felaketinin hemen ardından gelen partili arkadaşlarımız ve yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda öncelikle vatandaşlarımızın yaralarının sarılması, sonrasında da sel felaketinin tekrar yaşanmaması için alınması gereken önlemler konusunda başlatılan çalışmaların takipçisi olacağız” diye konuştular.

Köşkerler Köyü’ndeki incelemelerin ardından Güvercinlik Mevkii, Alakent ve Karabucak mahalleleri ile Myra Antik kentini ziyaret eden AK Parti heyeti, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazif Kök’ten aldığı bilgileri vatandaşlara aktardı. Milletvekili Hüseyin Samani, “Köşkerler köyü ve çevresinde etkili olan sel baskınının dere yataklarının ıslahı ile önlenebileceğini belirterek, “DSİ tarafından Demre Çayı’nın ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu bölgedeki sel baskınının sebebi olan Sakar deresinin de ıslahı yapıldığında sel felaketi riski ortadan kalkacaktır. Yetkililerden aldığımız bilgi dere ıslah projesinin ihale aşamasında olduğu yönünde. Ancak derenin ve yapılması gereken tünelin geçtiği yerde köylülerin yer teslimi yapması gerekiyor. Siz bu fedakarlıkta bulunursanız devletin kurumları da üstüne düşen görevi yapacak ve bundan sonraki yıllarda büyük ölçüde sel felaket yaşanmayacaktır” diye konuştu.

Son yılların en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, projenin hayata geçmesi için destek vereceklerini söylediler. Proje bedeli 3 milyon lira olan Sakar deresi ıslah ve tünel projesinin, yer teslimi konusundaki pürüzlerin giderilmesinden sonra DSİ tarafından ihale edilerek, 2013 yılında çalışmalara başlanabileceği belirtildi. Çösüm konusunda kendilerine yardımcı olan ve destek veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve milletvekillerine teşekkür eden vatandaşlar CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve partililerin duyarsızlığından şikayetçi oldular.  Sel felaketinden iki gün sonra CHP’lilerin köyü gezdiklerini belirten vatandaşlar, “Sadece geçmiş olsun deyip, gittiler” diye konuştular. İl Başkanı Köse, “Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi, burada sel felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza hiç olmazsa bir kase sıcak çorba verebilirdi. AK Partili belediyelerin bu tür afetlerde duyarsız olması mümkün değildir. Sosyal belediyecilik anlayışı, tüm imkanlarıyla zor durumda olan vatandaşların yanında olmayı gerektirir” dedi.

Sel bölgesindeki incelemelerin ardından Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, Demre İlçe Kadın Kolları üyeleri ile teşkilat çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katılırken, İl Başkanı Mustafa Köse, Milletvekili Hüseyin Samani ve ilçe teşkilatı ile taziye ziyaretlerinde bulundu. AK Parti heyeti, Demre’den ayrıldıktan sonra Kumluca’da İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve Belediye Başkanı Hüsemettin Çetinkaya ile birlikte Kumluca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur’un vefat eden babası için taziye ziyaretinde bulunup, başsağlığı dilediler. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder