20 Ocak 2013 Pazar

VALİ ALTIPARMAK ’’ Kaş İlçesini Ziyaret Ederek Temel Atma, Açılış ve İncelemelerde Bulundu ’’


Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın Kaş ilçesinde 12’nin üzerindeki açılış ve temel atma programına Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Yusuf Ziya İrbeç, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile kurum amirleri eşlik etti.

 “Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlköğretim Okulu Açılış Töreni”
        İlk olarak Ağullu köyünde  10 derslikli Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez ilk okulu açılışı, Kaş Spor Sahası Açılışı, Köylerin İçme Suyu Tesisleri ile Çamlıova Köprüsü Tesis Teslim Belgelerinin Muhtarlara Teslim Töreni gerçekleştirildi.
        Törende açtıkları okula bir şehidin isminin verildiğini hatırlatan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Kaş’ın  sadece Türkiye’nin değil dünyanın da ender yerlerinden bir tanesi olduğunun altını çizerek korunması gereken bir bölge olduğuna vurgu yaptı.
        İlçede açılışı yapılacak yaklaşık 12 tesise emeği geçenlere teşekkür eden Vali Altıparmak, “Hayırseverlerin katkısını ihmal etmemek lazım. Antalya bana göre Türkiye’de hayırseverlik açısından ilk sırada. Kaş da önemli bir hayırseverlik merkezinin olduğu yer ama Kaş için yeterli değil” dedi.
        Vali Altıparmak, Antalya’nın eğitimde, sağlıkta, altyapıda ilk sıralarda olduğunu belirterek, “539 köyümüzün her birinde ayrı ayrı hizmetler.. Kaş’ta bile saymakla bitmiyor. Sadece ben geldikten sonra son iki buçuk yılda bin 300 kilometre dere ıslahı yapmışız” diye konuştu.
        Karayollarının Finike-Kalkan arasında projelendirmesinin devam ettiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Bu çerçevede Kalkan çevre yolu önem arz eden, ortaya çıkan bir yol. Kıbrıs barajının ihalesi yapıldı. Baraj sulaması da 50 milyonluk bir proje, onun hemen arkasından gelecek bir proje. Yine Sütleğen göleti aynı şekilde baraj sulamasıyla gelecek. Susuz köyümüz hemen hemen yok ” ifadelerine yer verdi.
        Törende konuşan Kaymakam Selami Kapankaya da, Vali Altıparmak’ın direktifleri doğrultusunda ilçedeki çalışmalarında önceliğin eğitim olduğunu dile getirerek, 2010 yılından bu yana hayırseverlerin de katkısıyla 36 olan anaokulu derslik sayısının 57’ye çıkarıldığını, köylerdeki atıl okul binalarının restore edilerek 7 anaokulu açıldığını, 16 özel eğitim sınıfının hizmete sunulduğunu bildirdi.
        Köydes projesi kapsamında 3 köye ilk defa şebekeli su veriliğini, 6 köyün eski ve bozuk şebekelerinin elden geçirilerek 9 köye içme suyu getirildiğini belirten Kapankaya, böylece kaş’ta 1-2 sorunlu ünite hariç suyu olmayan mahalle ve köy kalmadığını anlattı.
        Vali Altıparmak protokol ile birlikte kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından sınıfları gezerek okula bir Atatürk tablosu hediye etti. Her zamanki gibi çocuklarla sohbet ederek hediye veren Vali Altıparmak okulun özel sınıfını da gezerek fotoğraf çektirdi.
        “Kaş Ortaöğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdunun Temel Atma Töreni”
        Gökseki mahallesi okullar bölgesinde temeli atılan Kaş Ortaöğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu töreninde Konuşan Vali Altıparmak, modern devlet olarak öğrencilerin okulundan çıkıp yurdunda kalarak rahat bir şekilde eğitimini yapacak ortamı sağlamak zorunda olduklarını ifade ederek, temeli atılan bu öğrenci yurdunun devletin imkânları ve Kaş’lı hayırseverlerin katkıları ile kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
        Kaymakam Selami kapankaya da Ova, Kınık ve yeşilköy gibi yerleşim yerlerinden öğrencilerin motorsikletle geldiğini duyduktan sonra 200 kişilik öğrenci yurdunu yapmaya karar verdiklerini anlattı.
        Temel atma töreninin ardından protokol ile birlikte Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesine geçen Vali Altıparmak, okulun mehteran takımının gösterisini beğeniyle izledikten sonra e-kütüphanenin açılışını da gerçekleştirdi.
        Vali Altıparmak, Kalkan merkezde restore edilen ve 11 derslikli kız meslek lisesi olarak hizmet verecek binayı da gezerek incelemelerde bulundu.
        “Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi temel atma töreni”
        Kalkan beldesindeki törende konuşan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, batı yakasının tek fen lisesi olacak 16 derslikli okulu ve 200 öğrencilik yurdunu yaptıran hayırsever Turan Erdoğan yılmaz ve ailesine teşekkür ederek hayırseverlikte lider olan Antalya’da bunun katlanarak artacağına inandığını söyledi.
        Eğitim aşkının kendisine babasından kaldığını anlatan hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz da, “Bu eserin ülkeme hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
        “Elmalılı Hamdi Yazır 112  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Kınık Anaokulu Açılışı”
        Ova ve Kınık beldelerinin yanı sıra tüm havzaya hizmet verecek 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun Ova beldesinde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Vali Altıparmak, projenin pilot olarak ilimizde başladığını ifade ederek, “Elmalılı Hamdi Yazır 112  Acil Sağlık Hizmetleri, muhteşem bir şey. İsmiyle beraber hem maneviyatımıza hem bünyemize sağlık sıhhat afiyet verir” diye konuştu.
        Göreve başladıktan sonra Antalya’da kaza kırım ekipleri eksikliğini tespit ettiğini belirten Vali Altıparmak, Özel İdarenin de katkılarıyla ilçelerde 6 ayrı ekip oluşturulduğunu ve artık kazalara kısa sürede müdahale edildiğini anlattı. Törenin ardından Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner Vali Altıparmak’a bir plaket takdim etti.
        Vali Altıparmak daha sonra beraberindekilerle “Her İlçeye Bir Anaokulu, Her Okula bir Ana Sınıfı” kampanyası kapsamında restore edilerek beldeye kazandırılan Kınık beldesi anaokulunun açılışın gerçekleştirdi. Vali Altıparmak, Kınık beldesine müstakil bir anaokulunun açılmasının önemli olduğunu dile getirerek, “Bu vesileyle de bizim sizleri görmemiz önemli” diye konuştu.
        “Çavdır Köyünde Endüstri Meslek Lisesi Temel Atma Töreni ve Anaokulu açılışı”
        Vali Altıparmak son olarak protokol ile birlikte Çavdır köyünde Endüstri Meslek Lisesi Temel Atma Törenine katılarak, Anaokulu ve Halı Sahası açılışını yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temizlik aracı teslimini gerçekleştirdi.
        Çavdır’da  sipsi ve cura sunumuyla karşılanan Vali altıparmak, sanatçıları kutladı. Konuşmasında hizmete teşvik etme ve yapılan hizmetleri özendirmedeki gayretlerinden dolayı köy muhtarı Mahmut Koçyiğit’i tebrik eden Vali Altıparmak, temeli atılan okuldan başarılı insanlar yetişmesi temennisinde bulundu. Vali Altıparmak Çavdır anaokulunun kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezerek çocuklara hediyeler verdi.
        Tören alanında Çavdırlılarla sohbet eden Vali Altıparmak Kore gazisi Nebi Er ile birlikte fotoğraf çektirdi....ANT BLOGHBR / Mehmet BULUT









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder