7 Ocak 2013 Pazartesi

AV. MUSTAFA KÖSE “Kepez’den size Ekmek çıkmaz!..”

CHP’li yöneticilerin Kepez’de yanlış bilgilerle ve kasıtlı olarak vatandaşın aklını karıştırmaya çalıştığını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Açık ve net söylüyorum, Kepez’de iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Suyu bulandırıp, balık avlamaya çalışıyorlar. Bu şekilde Kepez’den size ‘Ekmek’ çıkmaz!..” dedi.
Kepez’de Toki tarafından talep edilen proje alanıyla ilgili olarak, daha önce konunun muhatabı olan mahalle muhtarları ve basın mensupları ile toplantı düzenleyerek, belgeleriyle birlikte gerekli açıklamayı yapıp, kamuoyu ile paylaştıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Belgeleriyle birlikte yaptığımız açıklamaları, muhtarlarımız anladı, vatandaşlarımız anladı ama maalesef CHP yöneticileri ya anlayamadı, ya da suyu bulandırıp, balık avlamaya çalışıyorlar. Açık ve net söylüyorum, Kepez’de iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değildir. Bu tür polemikleri sürdürmekle Kepez’den CHP’ye ‘Ekmek’ çıkmaz. Bizim, polemiklerle kaybedecek vaktimiz yok, işimize bakıyoruz” diye konuştu.
 CHP’li yetkililerin basın aracılığıyla kendisine yönelttiği soruları da cevaplayan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Maalesef, yaptıkları yanlış ve eksik bilgilerle polemik üretmekten başka bir şey değildir. Kentsel Dönüşüm Projesi ilan etme yetkisi, 5393 sayılı belediye kanunun 73. maddesine göre Büyükşehir ve İl belediyelerinindir. Kentsel Dönüşüm Projesi, İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediyeleri tarafından bazı bölgelerde yıpranmış yapıların yıkılması suretiyle uygulanmaktadır. Tekrar ifade ediyorum, CHP’li yetkililerin ısrarla gündemde tutmaya çalıştığı, Kepez’de TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm yapılacağı iddiaları ise,  gerçekliği olmayan, asılsız iddialardır. 6292 sayılı kanunun 8. Maddesine göre, Toki, 2-B Kanunu’nun yasalaşmasının ardından, kanunda belirtilen 3 aylık süre içerisinde 2-B alanlarının proje alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talepte bulunmuştur. Proje alanı talebi, sadece Kepez ve Antalya için değil, Kocaeli, Sakarya, Samsun, İstanbul, Hatay ve Bursa illerini kapsamaktadır. Toki ve bakanlık arasında yazışmalar devam ederken haberdar olduğumuz konuyu takip etmeye başladık. Yazının Kepez belediyemize gelmesinin ardından ilgili kurumlarla yaptığımız görüşmelerde, bölgenin Toki tarafından proje alanı ilan edilemeyeceğini, bizdeki 2-B alanlarının boş olmadığını, 2 milyon metrekarelik bu alan içerisinde hak sahiplerinin olduğunu ve yine bölgenin imarlı yerlerinde vatandaşlara ait tapulu arsalar olduğunu bildirdik. 3-4 ay gibi bir süre sonra Toki yetkililerinin gelip, yerinde yaptığı tespitlerde de 2-B’lerin boş alan olmadığı ve bölgenin proje alanı olamayacağı kendileri tarafından anlaşılmıştır. Ayrıca, Maliye Bakanlığı ile görüşüp, aynı şekilde bölgenin proje alanı olamayacağını, vatandaşlara tapularının verilmesi gerektiğini ilettik. Süreç sonunda da bakanlığımız tarafımızdan belirtilen gerekçeler doğrultusunda Toki’nin talebini reddedip, bunu da hem Toki’ye hem de belediyemize resmi yazıyla bildirmiştir” dedi.
Sürecin baştan sona takipçisi olduğunu belirten İl Başkanı Mustafa Köse, CHP zihniyetinin bu tür ucuz polemikler üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını ifade ederek, “Dervişin fikri neyse, zikri de odur. Kendilerinin kafasının arkasında her zaman gizli hesap ve planları olduğu için herkesi de öyle zannediyorlar. Biz, Kepez’deki proje alanı talebiyle ilgili süreci baştan beri takip ettik. Talep, Toki tarafından yapılmıştır, ancak uygun olmadığının tespit edilmesi üzerine iptal edilmiştir. AK Parti iktidarında Antalya’ya birçok hizmet yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Verdiğimiz sözleri mutlak suretle yerine getirdik. Yapamayacağımız hiçbir söz vermedik. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz tamamen şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmetlerini üretmektedir. İcraatlarımızı Antalya’nın ve Antalyalıların talebi ve menfaatleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız ve CHP’liler müsterih olsunlar; iktidarımız döneminde Antalya’nın ve Antalyalıların aleyhine bir durumun gelişmesi söz konusu olamaz” diye konuştu. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder