23 Ocak 2013 Çarşamba

ALİ KIVRAK BASIN TOPLANTISINDA İSTİFASINI AÇIKLADI

İl Başkanı Köse ise yeni başkanın Genel Merkez’ce atanacağını belirterek, Parti içinden, ilçe yönetiminden ya da parti dışından olabilir. Tüzükte buna ilişkin bir kısıtlama yok dedi.

Ak Parti Antalya İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısında Konuşmamı  kısa tutacağım
 Muratpaşa ilçe başkanlığı görevini bırakan Kıvrak ise belirtilen nedenler dışında istifasının bir gerekçesi bulunmadığını söyledi.
Ali Kıvrak, yerel seçim süreci yaklaşırken  sürekli İş ve Hastalığı  nedeniyle Antalya dışında bulunmak zorunda olduğunu teşkilata yeterli mesayi harcayamadığını, , teşkilatı korumak adına bu kararı aldığını belirti. Ali Kıvrak, bir soru üzerine istifasının Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde şimdilik aday olmak gibi amaç taşımadığını sözlerine eklerken, "Devlet Senfoni Orkestrası'nın EXPO 2016 konserinde karşılaştığınız birkaç kişinin  protestosu kararınızda etkili olmadı,O olay geride kalmıştır,  dedi.
 İl Başkanı Av Mustafa  Köse,
Ali Kıvrak'ın görevi bırakmasına ilişkin sürecin Aralık ayında başladığını söyledi. Ali Kıvrak'ın işlerinin son dönemde yurt dışında yoğunlaştığını ve ayın önemli bir bölümü yurt dışında bulunmak zorunda olduğunu kendisine ilettiğini, ayrıca şeker hastalığı nedeniyle hafta sonlarını İstanbul'da geçirmek zorunda kaldığını belirten İl Başkanı Köse, istifanın bunun dışında gerekçesi olmadığını söyledi.
Aralık ayında başlayan süreç içinde 'idare edilebilir mi' sorusuna cevap bulmak için bir süre beklediklerini belirten Başkan Köse, konunun partisinin Antalya milletvekilleri ve AK Parti Antalya Koordinatörü ve Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'yla da paylaşıldığını dile getirdi.Arzu ettiğimiz bir durum değildi diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Köse, konu dün  Muratpaşa İlçe Yönetimi Kurulu'nca değerlendirildikten sonra istifanın kabul edildiğini kaydetti.
İl Başkanı Köse, ilçede bundan sonra gelişecek süreçte nihai karar merciinin partisinin Genel Merkez'i olacağını söyledi. İlçe başkanlığına atamanın Antalya'da örgütlerle yapılacak istişare toplantıları ve il yönetiminin görüşü doğrultusunda Genel Merkez tarafından yapılacağını kaydeden İl Başkanı Köse, Süreç henüz çok yeni olduğu için yeni isim kim olur noktasında bir değerlendirmemiz olmadı dedi.
Mustafa Köse, istifanın sadece başkanlık görevini kapsadığının altını çizerek Bu şarkı burada bitmeyecek. Kendisine ilerleyen zamanda oluşturacağımız Seçim Koordinasyon Merkezi'nde önemli görevler vereceğiz dedi. .
ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder