14 Ocak 2013 Pazartesi

ENGELLİ SPOCULAR KAPLICADA MİSAFİR EDİLDİ.


Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Zihinsel engelli sporcuları, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Sandıklı Belediyesi ve Layda Tur’un ortaklaşa katkıları ile Sosyal farkındalık gezilerinin ilkini İlçemiz Hüdai Kaplıcalarında  gerçekleştirdiler.

Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Yasemin Yaraşır, Antalya Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi Muhtarı Ayşe Peçen, Muratpaşa Belediyesi Engelliler Koordinasyonu Merkezi sorumlusu Varol Tanık , 25 engelli Sporcu ve annelerinin katıldığı gezi kapsamında Sandıklı Hüdai Kaplıcalarına gelen gurup yarın Antalya’ya dönecekler.
Belediyemize bağlı Hüdai Kaplıcalarında 11 ayrı apart dairede misafir edilen Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneğinin engelli sporcuları,Termal tesislerin yanı sıra, merkez çarşı, tarihi yerler ve Hüdai Kaplıcalarını gezerek Sandıklı hakkındada bilgi edindiler.
Sandıklı Termal Park Otel’de düzenlenen programda  Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol ile buluşan  Dernek üyeleri ve engelli sporcular ilgi ve alakadan son derece memnun olduklarını dile getirdiler.Buluşmada konuşan Elibol; “Sizler bizim geleceğimizsiniz,siz gençleri misasafir etmek bizlere onur ve gurur veriyor. Biz sizleri turizm elçisi olarak görüyoruz.Gittiğiniz yerlede buraları anlatmanız bizim için son derece önemlidir.Çalışmalarımız sayesinde Sandıklı beş yıldızlı oteller,seralar kazandı. Türkiye’nin ilk Termal Huzur evi yine burada yapıldı.Türkiye’nin heryerinden burada yaşlılarımızı konuk edeceğiz.”diyen Başkan Elibol ayrıca konuklara Sandıklı hakkındada bilgi verdi.Elibol;“Sandıklı Osmanlının adına sancak verilen ve adına altın basılan en eski kazalardan bir tanesidir. İstanbul’u Antalya’ya bağlayan ana yol üzerine kurulu olan  Sandıklı Akdağ Tabiat Parkına ve Yunus Emre gibi nice önemli kişileri bağrında taşıyan  bir ilçe. Ayrıca Sandıklı ilçemiz patatesi, leblebisi ve bakırcılık sanatı ile ünlü bir ilçedir” dedi.
Daha sonra Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Yasemin Yaraşır Başkan Elibol’a, Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi Muhtarı Ayşe Peçene ve Layda Tur Sahibi Hasan Hüseyin Demirbağ’a gezinin gerçekleşmesindeki  katkılarından dolayı  teşekkür belgesi verdi.Yasemin Yaraşır duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı;“Amacımız zihinsel engelli çocukların evden çıkarak  toplum ile kaynaşmalarına  yardımcı olmak. Bu amaçla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bunların yanında Sosyal aktiviteler ve Mesleki kurslarda düzenliyoruz. En büyük hedefimiz ailelerin ‘bizden sonra bu çocuklarımıza  kim bakacak?’ sorusuna yanıt bulup onların tek başlarına ayakları üzerinde durabildiklerini göstermektir.”
Törenden sonra duygu ve düşüncelerini aktaran Ulusal Düzeyde Futbol, Yüzme, Basketbol, Masa tenisi, Atletizm branşlarında derece yapan ve madalyalar alan zihinsel engelli sporcular düzenlenen bu gezi ve Sandıklıdan oldukça memnun kaldıkları dile getirdiler...ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder